Társoldalunk:

A Napoli kihasználta a Juventus botlását a Serie A-ban - videó

2018.10.20. 22:30

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 9. fordulójának szombat esti összecsapásán a Napoli 3-0-ra nyert az Udinese otthonában, így négy pontra megközelítette a Genova ellen csak 1-1-es döntetlent játszó éllovas Juventust. 

A Napoli jól kezdte a meccset, már a 12. percben megszerezte a vezetést. A hazai védők nagy védelmi hibáját kihasználva Fabian Ruíz lőtt 17 méterről a bal felső sarokba.

Az első félidő folytatásában bár többet birtokolta a labdát a Napoli, mindkét oldalon adódtak lehetőségek a gólszerzésre, de újabb találatot nem láthatott a hazai közönség.

Fabian Ruiz gólöröme az Udinese ellenForrás: AFP/Miguel Medina

A folytatásban sem sokat változott a játék képe, a vendégek birtokolták a labdát, de komoly lehetőségekig nagyon ritkán jutottak el a csapatok.

A 79. percben Nicholas Opoku kézzel ért a tizenhatoson belül a labdához, a játékvezető azonnal büntetőt ítélt, amelyet a videobírózás után Dries Mertens értékesített három perccel később.  

Ám ennyivel nem elégedett meg a Napoli, a 86. percben végleg lezárta a legfontosabb kérdéseket: a csereként beállt Marko Rog megpattanó lövésével nem tudott mit kezdeni Simone Scuffet. 

A Napoli a sikerével négy pontra megközelítette az éllovas Juventust, míg az Udinese sorozatban a negyedik vereségét szenvedte el.