Társoldalunk:

Bede Ferenc szerint a játékvezető duplán sújtotta az angolokat

2018.10.24. 21:18

Szerdán este a Tottenham Hotspur 2-2-es döntetlent játszott a PSV Eindhoven vendégeként a Bajnokok Ligája B csoportjának harmadik fordulójában. Az angolok ezzel a döntetlennel pokolian nehéz helyzetbe kerültek. Az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint ezt némileg a játékvezetőnek is köszönhetik, véleménye szerint a szlovén Slavko Vincic elvett egy szabályos gólt az észak-londoni csapattól, és a mérkőzés hajrájában tévésen állította ki a világbajnok francia kapust, Hugo Llorist.

Bede Ferenc szerint a szlovén bíró kétszer is az angolok kárára hibázottForrás: Origo

„A mérkőzés 34. percében a Tottenham játékosa, Dávinson Sánchez kapura rúgta a labdát, ami a kapuson átjutva a gólvonalon a lesen álló Kane mellett gólba ment. A játékvezető az asszisztens jelzésére nem adta meg a gólt, mert az angol csatár mozgása befolyásolta a mellette a kapuvonalon álló védő beavatkozó képességét. A visszajátszáson látszott, hogy a jobb kapufánál álló hazai játékos cselekvőképességét Kane nem befolyásolta, ezért a helyes ítélet inkább a gól megadása lett volna. Nehéz szakmai szituáció volt, amit szerintem rosszul ítélt meg a játékvezetői csapat” – mondta az Origo szakértője.

A szlovén bírónak ennél az esetnél szerencséje volt, ugyanis pár perccel később a Spurs egyenlített, majd fordított. Azonban Hugo Lloris kiállítása után gólt kapott a Tottenham, amivel elbukta a győzelmet, és minden bizonnyal a továbbjutást is.

„A 79. percben a büntetőterületen kívül a vendégkapus, Hugo Lloris buktatta a PSV ígéretes helyzetben lévő játékosát. A játékvezető kiállította a vendégek kapusát. Véleményem szerint a hazai játékos nem volt nyilvánvaló gólhelyzetben, hiszen a buktatás pillanatában hosszan tolta meg a labdát, és a jobb oldalán futó védőjátékos jobb pozícióban volt a labda megjátszása szempontjából. Elfogadhatóbb ítélet a közvetlen szabadrúgás és sárga lap Llorisnak” – tette hozzá Bede Ferenc, a korábbi FIFA-játékvezető.