Böde-mesterhármas, a Fradi egy félidő alatt elintézte a DVTK-t - videó

Diósgyőr, Ferencváros, labdarúgás
A ferencvárosi játékosok gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencváros mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. október 27-én. Jobbra a diósgyőri kapus, Antal Botond
Vágólapra másolva!
Az éllovas Ferencváros a DVTK vendégeként 4-1-re nyert az OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján, többek között Böde Dániel mesterhármasának köszönhetően. A Debrecen hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott a Puskás Akadémia ellen, a Király Gábort először a kispadra ültető Haladás büntetőt rontva, emberhátrányban játszva, a 91. percben kapott góllal kapott ki a Budapest Honvédtól, míg a Paks 2-1-re verte a Mezőkövesdet.

Az éllovas ferencvárosiak az elmúlt fordulóban veszítették el veretlenségüket, miután a Puskás Akadémia otthonában 1-0-ra kikaptak. A zöld-fehérek ráadásul azt megelőzően otthon játszottak 2-2-es döntetlent a Debrecennel. A DVTK viszont erős hullámvölgyben volt a mérkőzést megelőzően: a miskolci gárda hat forduló óta nem nyert, legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén még pontot sem szerzett, bár egyszer sem játszott alárendelt szerepet. Az Újpesttől és a Viditől házigazdaként, a Honvédtól vendégként szenvedett vereséget minimális különbséggel.

Mindkét csapat előtt fel volt adva tehát a lecke, hogy javítson az elmúlt hetek nem túl fényes teljesítményén, amelyhez a hangulat adva volt Diósgyőrben, mivel

mindkét oldalon hatalmas támogatást kaptak a játékosok a szurkolóktól,

igazi futballhangulat uralkodott Miskolcon. A vendég drukkerek csak a 14 kocsiból álló különvonattal 1100-an mentek a rangadóra, már a Keleti pályaudvaron félelmetes hangulatot teremtettek - számolt be az ulloi129.hu.

Ennek megfelelően az első percekben egymásnak estek a csapatok, nagyon jó volt az iram. A 3. percben Davide Lanzafame jó helyzetből a sorfalba rúgta a szabadrúgást, majd a másik oldalon bal oldali beadást követően Dibusz Dénesnek kellett kiöklöznie a labdát.

Nem sokkal később a ferencvárosi szöglet után Tajti Mátyás kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de Berke Balázs játékvezető továbbot intett, majd Branko Mihajlovics felszabadított.

A 10. percben Marcel Heister szerezhette volna meg a vezetést,

de hiába lőtt 11 méterről, Dusan Brkovicson lelassult a labda, így sikerült felszabadítani. Két perccel később a Diósgyőr is jelezte, hogy a pályán van, Martin Juhar viszont csak az oldalhálót találta el.

A diósgyőri Dusan Brkovic (b) és a ferencvárosi Böde Dániel a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencváros mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. október 27-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az első negyedóra elteltével sem álltak le a csapatok, a 18. percben Böde Dániel esett nagyot két hazai védő között a tizenhatoson belül, de ezért sem járt büntető. A félidő közepén előbb Ivan Petrjak beadása után Lovrencsics Gergő lövését blokkolták, majd a kontrából a DVTK kerülhetett volna előnybe: Szergij Sesztakov adott be a balról, Márkvárt Dávid nem jól találta el a labdát, amely így lett jó

Vernes Richárdnak, aki közelről fejelt, de az előtte álló védőt találta el.

Ami az egyik oldalon nem ment be, az a másikon igen, a Fradi a 26. percben büntetett: Heister bal oldalról érkező lapos beadását

Antal Botond ütötte éppen Böde Dániel fejére, ahonnan a hálóba pattant.

A kapott gól felrázta a miskolci együttest, gyors egymásutánban

két hatalmas ziccert is rontott a DVTK.

Előbb Sesztakov beadását Vernes az ötösről a bal felső mellé fejelte Leandro mellől, majd Juhar lőtt balról, a labda alig suhant el a hosszú alsó mellett.

A Fradi viszont szinte minden helyzetét kihasználta, így a 40. percben már három góllal vezetett.

A 37. percben Bőle Lukács indítása után Böde Dániel 14 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt, így megszerezte a vendég együttes, és saját maga második gólját.

Az újabb kapott góltól megzavarodott Diósgyőr-védelem a 40. percben megint nem állt a helyzet magaslatán: Bőle jobb oldali szögletét a kapu elé csúsztatta fejjel Böde, majd Miha Blazicról Stefan Szpirovszki elé pattant a labda, aki közvetlen közelről nem hibázott.

Az első félidő hátralévő idejében még egy hazai lövést jegyezhettünk fel, Tajti próbálkozása azonban jócskán mellé ment, így háromgólos ferencvárosi előnnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A ferencvárosi játékosok gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencváros mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. október 27-én. Jobbra a diósgyőri kapus, Antal Botond Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Diósgyőr tehát elképesztő nehéz helyzetből vágott neki a második játékrésznek, amely ugyancsak nagyon rosszul kezdődött a miskolci csapatnak:

Lanzafame bal oldali beadása után Böde Dániel három méterről lőtt a bal alsóba, így mesterhármast szerzett 47 perc alatt.

A folytatásban sem állt le a Fradi, de Antal Tamás két szép védésének köszönhetően nem kapott gyorsan újabb gólt a DVTK. Az 58. percben megint közel került a gólhoz az FTC, de a védőről lepattanó labdát Heister az oldalhálóba lőtte nyolc méterről. Ekkor már a hazai szurkolók is kifejezték az elégedetlenségüket, csoda, hogy eddig bírták.

A gólszerző ferencvárosi Böde Dániel a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencváros mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. október 27-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Ferencváros is visszavett már ekkor a tempóból, a Diósgyőr pedig érhető módon minden hitét elvesztette, így barátságos labdázgatásba ment át az amúgy nemzetközi mércével is kiválónak mondható találkozó. A mesterhármast szerző Böde a 66. percben hagyta el a pályát, vastaps közepette.

A 68. percben Florent Hasani lövése jelezte, hogy a DVTK azért még a pályán van,

de hiába volt váratlan a próbálkozás, Dibusz magabiztosan védeni tudott.

A ferencvárosi Davide Lanzafame (b) és a diósgyőri Tóth Barnabás a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencváros mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. október 27-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 71. percben a semmiből szépített a hazai csapat: diósgyőri szögletet követően Leandro nyúlt bele kézzel a labdába,

a megítélt tizenegyest pedig Branko Mihajlovics magabiztosan értékesítette.

Ám hiába jött a szépítő találat, a Diósgyőr a hátralévő időben nem tudott komoly nyomást helyezni a Ferencvárosra - hiába voltak próbálkozásai -, Bőle révén a 80. percben a Fradi növelhette volna az előnyét, de a szélső közelről kapu mellé lőtt, majd az utolsó pillanatokban még egy lesgólig is eljutott a zöld-fehér klub. A Fradi így javítani tudott a PAFC elleni vereséget követően, míg a DVTK vesszőfutása tovább tart, már hét forduló óta nem nyert a miskolci együttes.

„A múlt héten is megkaptam a bizalmat, akkor sajnos csak két kapufáig jutottam, most viszont szerencsére belőttem a helyzeteket. Megyünk tovább, most az a legfontosabb, hogy nyertünk. Az elmúlt két meccsen nem sikerült begyűjteni a három pontot, így vissza kellett kerülni a helyes útra. A DVTK-nak

– mondta Böde Dániel az M4 Sport kamerája előtt, a mesterhármast szerző támadó hozzátette, hogy jó párost alkotnak Davide Lanzafaméval, mivel három mérkőzésen ketten 12 gólig jutottak, ha együtt voltak a pályán.

1. félidő
39Stefan Spirovski
37Dániel Böde
26Dániel Böde
20Ivan Petryak
14Dávid Márkvárt
2. félidő
81Lukács Bőle
80Dávid Márkvárt
71Branko Mihajlovic
70Leandro De Almeida
66Marcel Heister
64Dániel Böde
55Richárd Vernes
52Ivan Petryak
47Dániel Böde
46Richárd Vernes
46Barnabas Toth
Összeállítások
DVTK4-4-2
Ferencvárosi TC4-4-1-1
Football Pálya
99
Botond
Antal
4
Márk
Tamás
25
Dusan
Brkovic
48
Dejan
Karan
17
Sergiy
Shestakov
14
Dávid
Márkvárt
15
Barnabas
Toth
6
Mátyás
Tajti
11
Martin
Juhar
91
Branko
Mihajlovic
11
Richárd
Vernes

DVTK

Kezdők
99Botond Antal
4Márk Tamás
25Dusan Brkovic
48Dejan Karan
17Sergiy Shestakov
14Dávid Márkvárt
80
14
15Barnabas Toth
46
6Mátyás Tajti
11Martin Juhar
91Branko Mihajlovic
71
11Richárd Vernes
55
46
22Ivan Radoš
8Florent Hasani
28Tomislav Mazalovic
19Tibor Nagy
33Kristóf Polgár
9Patrik Bacsa
20Bence Szabo
Cserék

Ferencvárosi TC

Kezdők
90Dénes Dibusz
8Lovrencsics Gergő
25Miha Blazic
16Leandro De Almeida
70
26Marcel Heister
66
23Lukács Bőle
81
4Stefan Spirovski
39
18Dávid Sigér
34Ivan Petryak
52
20
10Davide Lanzafame
13Dániel Böde
64
47
37
26
31Adam Holczer
97Varga Roland
27Fernando Gorriaran
7Kjartan Finnbogason
15Matias Ezequiel Rodriguez
3Zsombor Takacs
17Kornel Csernik
Cserék

Király nélkül is kikapott a Haladás

A sereghajtó Szombathelyi Haladás az utolsó tíz percben emberhátrányban futballozva 1-0-ra kikapott a Honvédtól a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján. A házigazdáknak sorozatban ez volt az ötödik vereségük, és immár nyolc mérkőzés óta nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Szo
kiállítva: Bosnjak (83.)mbathelyi Haladás-Honvéd FC 0-1 (0-0)
Szombathely, 3176 néző, v: Kassai
gólszerző: Danilo (91.)
sárga lap: Bosnjak (16., 83.), Jagodics (29.), illetve Baráth (75.), Holender (88.)

Haladás: Rózsa - Habovda, Benes, Tamás L., Bosnjak - Gaál (Bamgboye, 82.), Jagodics, Jancsó, Németh Má. (Ofosu, 65.) - K. Mészáros, Priskin (Kolcak, 86.)

Honvéd: Gróf - Batik (Skvorc, 33.), Kamber, Baráth - Heffler, Banó-Szabó (N'Gog, 76.), Bamba, Hidi, Holender - Danilo, Tischler (Kukoc, 66.)

Jobban kezdte a mérkőzést a fővárosi csapat, amelynek két nagy gólszerzési lehetősége is adódott az első fél órában, de Rózsa mindkét alkalommal hárítani tudott. Ezután rövid időre felpörgött a Haladás, Priskin egyszer a kapufát is eltalálta, de aztán a játékrész hajrájában ismét a Honvéd futballozott veszélyesebben, ám a szombathelyi védelem jól tette a dolgát.

A gól nélküli első félidőt követően a második 45 perc elején is a vendégcsapat volt aktívabb, a házigazdák a kontratámadásokban bíztak, védelmük pedig gond nélkül megoldotta a feladatát. Később visszaesett az iram, a hajrához közeledve viszont tizenegyeshez jutott a Haladás, az állás mégsem változott:

Karol Mészáros büntetőjét kivédte Gróf.

Hét perccel a rendes játékidő letelte előtt emberhátrányba került a szombathelyi együttes, ezt pedig

a 91. percben a maga javára fordította a Honvéd és elvitte a három pontot a Rohonci útról.

Nem hibázott otthon a Debrecen

Nem hibázott hazai pályán a DVSC, amely 2-1-re győzött a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)
Debrecen, 2814 néző, v: Farkas Á.
gólszerzők: Könyves (32.), Avdijaj (71.), illetve Kiss T. (51.)
sárga lap: Varga K. (42.), Kinyik (65.), illetve Mioc (8.), Osváth (66.)

DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Varga K. (Jovanovic, 80.), Haris, Tőzsér, Bódi (Csősz, 85.) - Takács (Avdijaj, 69.), Könyves
Puskás Akadémia: Danilovic - Osváth (Latifi, 74.), Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Balogh B. - Urblík, Varga J., Mioc (Vega, 81.) - Radó (Kiss T., a szünetben), Arabuli

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, és az első félórában Takács Tamás akár két gólt is szerezhetett volna. Ami nem sikerült neki, összejött a Debrecen másik csatárának,

Könyves Norbertnek, aki közelről juttatta előnyhöz a DVSC-t.

A Puskás Akadémia is bátran vállalta a támadójátékot, ám a vendégek az első félidőben nem jutottak el helyzetig.

A második játékrész elején - a szünetben csereként beállt - Kiss Tamás tizenhatoson kívüli higgadt emelésével egyenlített a Puskás, majd a folytatásban mindkét csapat több veszélyes akciót vezetett. Az újabb gólt

egy szögletet követően az alig egy perccel korábban beállt Albion Avdijaj szerezte fejesből.

Az utolsó negyedórában a vendégek ugyan többet birtokolták a labdát, de komoly gólhelyzetet ekkor már nem tudtak kialakítani, így a Debrecen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Otthon menetel a Paks

A Paks 2-1-re nyert otthon a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-0)
Paks, 850 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Hahn (42.), Gévay (70.), illetve Molnár G. (91.)
sárga lap: Gévay (24.), illetve Farkas D. (39.), Cseri (69.), Mevoungou (80.)

Paks: Rácz - Kulcsár D., Fejes, Gévay, Báló - Papp, Kecskés (Egerszegi, 81.), Bertus - Haraszti (Bartha, 79.), Hahn (Simon A., 87.), Remili

Mezőkövesd: Dombó - Farkas D., Pillár, Szalai A., Vadnai - Molnár G., Szeles, Mevoungou (Silye, 82.), Cseri (Szakály D., 75.) - Drazic (Koszta, 62.), Vajda

Az első félidőben egyik csapat sem futballozott kapura veszélyesen, mégis paksi vezetéssel vonultak pihenőre a felek. A vendégek kapusa, Dombó ugyanis a 42. percben beügyetlenkedte Hahnnak, a hazaiak ügyeletes gólfelelősének középre tartó lövését.

Hahn sorozatban a negyedik hazai mérkőzésén volt eredményes.

A fordulást követően a Mezőkövesd volt a kezdeményezőbb, Csertői Aurél tanítványai azonban így is meg tudták duplázni az előnyüket: egy pontrúgást követően az előre húzódó belső védő,

Gévay szezonbeli harmadik gólját szerezte.

A hajrában is inkább a vendégek akarata érvényesült, de Molnár gólja a 91. percben már későn jött, az csak a szépítéshez volt elég, az egyenlítésre pedig nem maradt elég idő. A Tolna megyei csapat továbbra is veretlen hazai pályán, sorozatban a negyedik mérkőzésén diadalmaskodott saját közönsége előtt.

OTP Bank Liga, 12. forduló

Diósgyőri VTK-Ferencváros 0-4 (0-3)
Debreceni VSC-Puskás Akadémia 2-1 (1-0)
Szombathelyi Haladás-Budapest Honvéd FC 0-1 (0-0)
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry 2-1 (1-0)
Korábban:
MTK-Újpest 1-0

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista