Társoldalunk:

Korai büntető döntött a 216. MTK-Újpest rangadón - videó

2018.10.27. 16:25

A labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában az MTK Budapest 1-0-ra legyőzte az Újpest FC-t az Új Hidegkuti Stadionban.

A hagyományokat tekintve a forduló rangadóját az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték. A mérkőzés előtt előbbi az ötödik, utóbbi a nyolcadik helyen állt a tabellán, de a rendkívül sűrű középmezőnyben mindössze két pont választotta el egymástól a két csapatot. Az Újpest az újonc MTK elleni, 2-0-s hazai vereséggel kezdte a szezont, de nemcsak ezért volt oka a visszavágásra. Az MTK az utóbbi években többször megtréfálta az Újpestet, amely legutóbb 2015 májusában győzte le szombati riválisát bajnoki összecsapáson. Azóta négy döntetlen mellett háromszor kikapott tőle. 

Bognár István kirobbanó formában futballozikForrás: mtkbudapest.hu

Az MTK kezdte jobban a mérkőzést, bár inkább csak labdabirtoklási fölényt tudott kialakítani. A 18. percben a fővárosi kék-fehérek megszerezték a vezetést. Az újpesti Mijusko Bojovic buktatta a tizenhatoson belül Torghelle Sándort, Iványi Zoltán játékvezető pedig habozás nélkül büntetőt ítélt. A labda mögé az Újpestben nevelkedett Bognár István állt oda, és higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt.

A 27 éves karmesternek ez volt a negyedik gólja az OTP Bank Liga idei szezonjában, ráadásul sorozatban negyedik mérkőzésén volt eredményes.

A folytatásban az Újpest átvette az irányítást, de igazán komoly helyzetet csak a 39. percben tudott kialakítani, ekkor Zsótér Donát 22 méteres bombáját az MTK kapusa, Artem Kicsak szögletre ütötte. A második félidőben Zsótér ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. A 47. percben a 19 méteres bombája centikkel kerülte el a jobb felső sarkot. Az 51. percben újabb újpesti-helyzet maradt ki. Egy baloldali beadásra a nigériai Vincent Onovo érkezett, finom mozdulattal kapura pörgetett, de Kicsak bravúros reflexmozdulattal védeni tudott.

A korábbi válogatt Torghelle Sándor az MTK egyik legjobbja voltForrás: mtkbudapest.hu

Négy perccel később ismét az MTK kapusa kerekedett felül, amikor Zsótér szabadrúgását kitolta a jobb felső sarokból. Az 58. percben növelhette volna az előnyét az MTK. Torghelle adott remek kiugratást a szélvészgyors Vass Patriknak, aki 16 méterről lőtt, de Filip Pajovics, az Újpest kapusa védeni tudott.

Az 80. percben lezárhatta volna a meccset az MTK. A gólszerző Bognár István tálalt tökéletes labdát Lencse László elé, a kék-fehérek csatára azonban eltotojázta a ziccert, a lövését a bevetődő Bojovic blokkolni tudta.

Feczó Tamás csapatát azonban nem büntette meg a futball a kihagyott helyzetekért.

A két együttes 216. alkalommal találkozott egymással, az MTK 82. győzelmét aratta a 81 újpesti siker és az 53 döntetlen mellett.