A ManCityé Európa legjobb védelme, de ez önmagában még semmi

Horizontal HEADSHOT
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola reacts ahead of the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Manchester City at Wembley Stadium in London, on October 29, 2018. (Photo by Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
A világ legjobb támadói sem érnek semmit, ha a Manchester City az ellenfél.

A City tíz forduló után - a Liverpoollal karöltve - veretlenül vezeti a Premier League-et, ráaádsul mindössze három gólt kapott (a legkevesebbet a topligákban), azokat is a szezon elején. Az utolsót két hónapja, szeptember elsején a Newcastle ellen.

Guardiola Cityje veretlenül vezeti a Premier League-et Forrás: AFP/Ian Kington

Azt mondani sem kell, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságában ez óriási teljesítmény, ami csak még inkább felértékelődik, ha megnézzük, hogy kik találtak be a Citynek.

  • Augusztus 19.: Manchester City-Huddersfield 6-1, a vendégek gólszerzője Jon Stankovic (védő)
  • Augusztus 25.: Wolverhampton-Manchester City 1-1, a hazaiak gólszerzője Willy Boly (védő)
  • Szeptember 1.: Manchester City-Newcastle 2-1, a vendégek gólszerzője DeAndre Yedlin (védő)

Vagyis: az eddigi tíz forduló alatt

egyetlen csatár és középpályás sem

rúgott gólt a manchesterieknek, akik már túl vannak az Arsenalon, a Liverpoolon és a Tottenhamen a Big Six tagjai közül. Ezekben a csapatokban olyan támadók futballoznak mint Mohamed Szalah, Harry Kane vagy Pierre-Emerick Aubameyang.

Mindez persze nem véletlen, hiszen a City kapujára ment eddig a legkevesebb lövés, átlagban 5,9. Úgy tűnik tehát, hogy idén a hatékony támadófoci mellé szervezett védekezés is párosul, ami nem mindig volt jellemző a Guardiola-csapatokra.