Vágólapra másolva!
Szerda este az újabb nagy bravúr már nem jött össze a másodosztályú Derby County együttesének az angol labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjében, a korábbi Chelsea-ikon, Frank Lampard csapata ugyanis többek között a két öngóljának köszönhetően 3-2-es vereséget szenvedett a Stamford Bridge-en. Továbbjutott az Arsenal és a Chelsea is. 

Az előző körben a Derby County drámai csatában ejtette ki a Manchester Unitedet – José Mourinho csapata a 95. percben mentette tizenegyespárbajra a meccset, amelyet végül elbukott –, ezúttal pedig a Chelsea ellen várt feladat a másodosztályú klubra, hogy újabb csodát tegyen. A mérkőzés különösen fontos volt Frank Lampard számára, aki igazi legendának számít – 648 meccset játszott a klub színeiben – Londonban.

A meccs gyászszünettel kezdődött, a szombati helikopterbalesetben meghalt Leicester City-tulajdonosra, Vichai Srivaddhanaprabhára emlékezve.

A Chelsea már az 5. percben megszerezte a vezetést,

Davide Zappacosta jobb oldali beadása után Fikayo Tomori ért bele szerencsétlenül a labdába az ötösön, amely a kapu jobb oldalában kötött ki.

Ám nem sokáig örülhetett a hazai csapat, egy labdavesztés után

a 10. percben Jack Marriott kapott jó labdát, a nagy helyzetben pedig már nem hibázott.

Sőt, a 17.percben Martyn Waghorn a vezetést is megszerezhette volna, de nagy ziccerben rosszul lőtt. A 21. percben pedig már újra a hazai együttes vezetett, egészen elképesztő módon egy újabb jobb oldali beadás után

ezúttal Richard Keogh talált a saját kapujába.

Richard Keogh is a saját kapujába talált a Chelsea ellen Forrás: AFP/Adrian Dennis

De ez sem tartott sokáig, a Derby ismét felállt,

Waghorn a második ziccerét már nem hibázta el közelről a 27. percben. Rövid gólcsendet követően a

41. percben jött az újabb Chelsea-gól,

Cesc Fabregas 11 méterről lőtt a bal alsóba, így az első félidőben öt találat esett.

A második játékrséz azonban már közel sem volt annyira izgalmas, mint az első. A Chelsea hatalmas labdabirtoklási fölényben volt, de a helyzetek, és így a gólok elmaradtak. Először a 60. percben kellett nagyot védenie Gary Cahill fejese után Scott Carsonnak. A 85. percben Richard Keogh lábában maradt az egyenlítés, a vendégek játékosa jó helyzetből lőhetett, de Wilfredo Caballero nagy bravúrral védett.

Az Arsenal Stephan Lichtsteiner és Emile Smith-Rowe góljával győzte le a Balckpoolt a mindkét oldalon egy-egy kiállítást hozó összecsapáson, míg a Tottenham Hotspur Szon Hung Min duplájával, és Fernando Llorente találatával győzte le 3-1 a West Ham United együttesét idegenben.

Angol Ligakupa, nyolcaddöntő

Arsenal-Blackpool 2-1
Chelsea-Derby County 3-2
West Ham United-Tottenham Hotspur 1-3
Middlesbrough-Crystal Palace 1-0