Történelmi argentin szuperdöntő lesz a Libertadores-kupában

Match between Palmeiras and Boca Juniors valid for the Copa Libertadores de America 2018, at the Allianz Parque Arena in Săo Paulo.
Boca Juniors players celebrate after starting against Palmeiras, a game valid for the semifinals of the 2018 Copa Libertadores of America, played at the Allianz Parque Arena in Săo Paulo, on the night of Wednesday, 31. (PHOTO: LEVI BIANCO/BRAZIL PHOTO PRESS)
Vágólapra másolva!
Az ősi rivális Boca Juniors lesz az ugyancsak argentin River Plate ellenfele a labdarúgó Libertadores-kupa döntőjében.

A Boca Juniors a brazil Palmeiras otthonában elért 2-2-s döntetlennel, 4-2-s összesítéssel lépett tovább az elődöntőből.

Most először lesz Superclasicó a kupa döntőjében Forrás: Brazil Photo Press/BRAZIL PHOTO PRESS/Levi Bianco

A dél-amerikai bajnokok ligája történetében először rendeznek majd Superclasicót, azaz Boca Juniors-River Plate finálét.

Az oda-visszavágós döntő időpontjai hivatalosan november 7. és 28., ugyanakkor a két klub képviselői már jelezték, hogy a fővárosban sorra kerülő politikai találkozó miatt várhatóan 10-én és 24-én játsszák le a mérkőzéseket.

Az első találkozót a Boca otthonában, a La Bombonera Stadionban rendezik, a visszavágó a Monumental de Nunez Stadionban lesz. A Boca hetedszer, a River negyedszer diadalmaskodhat a sorozatban.

Libertadores Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés:

Palmeiras (brazil)-Boca Juniors (argentin) 2-2 (0-1)

Szerdán játszották:
Gremio (brazil)-River Plate (argentin) 1-2 (1-0)

Továbbjutott: a River Plate, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.