Vágólapra másolva!
Továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a francia bajnokságot a PSG, amely a 12. fordulóban 2-1-re győzött a második helyen álló Lille ellen. A vendégek 70 percig bírták bekapott gól nélkül, de ekkor jött Mbappé (akit korábban csúnyán leütöttek, és ápolni is kellett) egy zseniális villanással, majd nem sokkal később Neymar is, amire Pepe már csak a hosszabbításban tudott válaszolni büntetőből. A párizsi csapat 12 bajnoki győzelemmel rajtolt, amivel az európai topligákban rekordot állított fel.

11 forduló után hibátlan mérleggel, 33 ponttal vezette a francia bajnokságot a PSG, nyolccal megelőzve a második helyen álló Lille együttesét. A címvédő kezdőjében helyet kapott a héten ittas vezetésen ért Marco Verratti, valamint a 100. francia bajnokiját ünneplő Angel Di Maria is, Edinson Cavani azonban továbbra is sérüléssel bajlódott.

A fővárosi csapat jóval aktívabban kezdte a mérkőzést, Mbappénak és Neymarnak is voltak veszélyes megindulásai, de a 10. percig kellett várni az első igazi lehetőségre, ekkor a francia szupertini lőtt mellé. A Lille is igyekezett tartani a lépést, Bamba jó helyzetből próbálkozhatott, de lecsúszott a lövése. A 22. percben Neymar ugratta ki Di Mariát, azonban az argentin csak a kivetődő Maignant tudta eltalálni. Az ebből következő szöglet után Marquinhos életerős fejese kerülte el a kaput.

Az első félidőre inkább a mezőnymunka és a fizikális játék volt jellemző. Fél óra elteltével Mbappé került a földre, amikor a tizenhatos oldalánál kapott az arcába egy könyököst, de Francois Letexier sípja néma maradt.

Mbappét percekig kellett ápolni Ballo Toure tockosa után Forrás: DPPI/P/Stephane Allaman

Nem sokkal később Neymar próbálta meglepni egy szabadrúgással Maignant, majd Di Maria is egy szöglettel, de a kapus résen volt mindkétszer, bár egyszer sem tűnt magabiztosnak. A másik kapuban Buffon is okozott némi izgalmat egy rossz csel után, ebből sem lett nagy baj. A félidő utolsó percében Neymar bolondította meg a Lille védőit, majd Mbappéhoz pattant a labda, aki egyből tüzelt, de a blokkot találta el.

A második játékrészt is nagy lendülettel kezdte Thomas Tuchel csapata, Neymar és Di Maria is próbálkozott, de Meunier is lövethetett volna gólt Mbappéval, vagy a brazillal, ha pontosabban passzol középre.

Kilátástalanul erőlködött a PSG, egészen a 70. percig.

Ekkor Neymar indítása irányt változtatott egy védőn, így lett jó Mbappénak, aki igazítás nélkül, 20 méterről zseniálisan tekert a hosszú sarokba. Ez volt a 11. bajnoki találata.

Bő húsz perce maradt a Lille-nek az egyenlítésre, de alig jutott el a párizsiak kapujáig, ellenben Mbappé csak Maignan hatalmas bravúrjának köszönhetően maradt le a duplázásról. A 84. percben Neymar pedig eldöntötte a három pont sorsát, a megpattanó lövésénél semmi esélye nem maradt Maignannak.

Hogy a végére maradjon egy kis izgalom, arról Timo Kehrer gondoskodott, aki egy teljesen ártalmatlan szituációban kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, büntetőhöz jutott a Lille a 93. percben, ezt pedig Pepe kíméletlenül értékesítette. Az utolsó másodpercekre Maignan is előre húzódott, de a pontmentés így sem jött össze a vendég együttesnek.

A PSG 2-1-re győzött, és 12 forduló után a maximálisan megszerezhető 36 ponttal vezeti a bajnokságot. A 12 bajnoki győzelmet számláló szezonrajt rekordnak számít az európai topligákban.

Végeredmény, francia bajnokság 12. forduló:
PSG – Lille 2-1 (0-0)
Gól: Mbappé (70.), Neymar (84.), illetve Pepe (94. - tizenegyesből)