Társoldalunk:

Gulácsiék vetettek véget Dárdaiék pontszerző sorozatának

2018.11.03. 20:25

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, a RB Leipzig 3-0-ra győzött Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC vendégeként a Bundesliga 10. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A német válogatott csatár, Timo Werner két gólt szerzett, a brazil Cunha pedig remek találattal pecsételte meg a fővárosi együttes sorsát.

Nem kezdődött jól a mérkőzés Dárdai Pál csapata számára, nem úgy a lipcseieknek. A hetedik percben egy kis szöglet utáni kavarodás végén Timo Werner elé került a labda, akinek első kísérletét még fogta a berlini kapus, Rune Jarstein, de a csatár ismételni tudott és végül bepasszírozta a kapuba a labdát.

Az előnyt a 19. percben Cunha duplázhatta volna meg, de a berlini védők gyűrűjében estében a kapu fölé lőtt a brazil. Amikor a Hertha jutott el Gulácsi kapuja elé, akkor a berlini játékosok rendre rossz megoldást választottak, Duda például ziccerben kezdett el cselezgetni. A félidő végén Ibisevics került hatalmas ziccerbe Kalou remek passza után, de Gulácsi kiváló ütemben mozdult ki és védte a közvetlen közelről leadott lövést.

A második játékrész is Werner-helyzetekkel indult, kétszer is jó labdával léphetett ki, de mindkét alkalommal Jarsteinbe lőtt. Harmadszor viszont nem hibázott a német válogatott csatár, az 53. percben Bruma játszotta meg, Werner jól vette át a labdát, amit aztán elpöckölt Jarstein mellett.

Dárdai cserékkel próbálta felrázni csapatát, beküldte Leckie-t, aki a 69. percben majdnem teljesen egyedül maradt a tizenhatoson belül, de elcsúszott és oda lett a lehetőség. Aztán a remekül játszó Werner szerezhette volna meg a harmadik gólját, de ezúttal Jarstein nyerte a csatájukat. Néhány pillanattal később már Gulácsi kapuja előtt alakult ki egy kisebb tűzijáték, melynek végén Maier tüzelt mellé.

Ezt azonnal meg is bosszulta a Lipcse, Cunha egy szép cselsorozat után 18 méterről fantasztikus mozdulattal lőtte ki a jobb felső sarkot, megszerezve első Bundesliga-találatát. 0-3.

Dárdai gondterhelt arccal szemlélte az eseményeket, a Hertha ereje pedig elfogyott a mérkőzés hajrájára. Több gól már nem születetett, a Lipcse 3-0-ra győzött és feljött egy pontra a Freiburg ellen hazai pályán csak döntetlent játszó Bayern München mögé a tabella harmadik helyére, míg a Hertha négymeccses pontszerző sorozata véget ért.