2021-ben indulhat új szuperliga az európai topcsapatokkal

Lionel Messi
Barcelona's Argentinian striker Lionel Messi celebrates after scoring their third goal during the Champions League group B football match match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium in London, on October 3, 2018. / AFP PHOTO / Glyn KIRK
Vágólapra másolva!
A Spiegel hozta nyilvánosságra azt a dokumentumot is, amelyben arról van szó, hogy 2021-ben az európai topcsapatok saját, külön bajnokságot indítanának.

A 11 csapatból öt angol, a Manchester United, a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool és a Manchester City, de szerepelne az új ligában a Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München, a Juventus, a Paris Saint-Germain és az AC Milan.

A részletek egy Florentino Péreznek, a Real Madrid elnökének küldött levélből derülnek ki. Ezek szerint az első kiírásban szerepelhetne még az Atlético Madrid, a Borussia Dortmund, a Marseille, az Internazionale és a Roma.

A Barcelona is ott lehet az alapítók között Forrás: AFP/Glyn Kirk

A 11 alapító csapat az első 20 évben a tervek szerint nem eshetne ki a ligából, és novemberben már az előzetes együttműködésről is megegyezhet a 16 csapat.

A bajnokságot egy Spanyolországban bejegyzett cég bonyolítaná, a csapatok előbb csoportokba kerülnének, majd egyenes kieséses szakaszban döntetnének a végső győztesről.

Tavaly az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin próbálta elejét venni a találgatásoknak, akkor azt mondta, az UEFA soha nem engedi majd egy ilyen, zárt sorozat elindítását, mert ez nem összeegyeztethető az UEFA értékrendjével.