Társoldalunk:

Kassai Viktor elképesztő bakiját még sokáig fogják mutogatni - videó

2018.11.07. 23:20

A Manchester City 6-0-ra kiütötte a Sahtar Donyeck együttesét a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában. A mérkőzés legemlékezetesebb jelenete az volt, amikor a mérkőzésen Kassai Viktor játékvezető büntetőt ítélt az angol csapatnak, miután Raheem Sterling gólhelyzetben a földbe rúgott és elesett. A történekről megkérdeztük a korábbi FIFA-játékvezetőt, Bede Ferencet.

Bede Ferenc szerint az egyik büntetőnél hibázott Kassai ViktorForrás: Origo

A mérkőzés 24. percében a büntetőterületen belül ígéretes helyzetben kilépő Raheem Sterling a kimozduló kapussal szemben kapura akarta rúgni a labdát, azonban a bal lábával a földbe rúgott és elesett. Kassai Viktor nagy meglepetésre büntetőrúgást ítélt, hiszen úgy érzékelte, hogy a mögötte testközelben lévő védő hátulról buktatja. Sajnos a visszajátszáson egyértelműen megállapítható, hogy a hátvéd nem szabálytalankodott a hazai csatárral szemben.

"Hiába a hatbírós rendszer, az alapvonalon álló játékvezető honfitársunk sem tudott segíteni a kínos hiba elkerülésében, hiszen a másik oldalon állva takarásban volt számára a szituáció, és nem a kontroll alatt tartott területén. Esetleg egy extra jelzésadással menthette volna meg a magyar játékvezetői csapatot ettől a kellemetlen szituációtól."

A második félidőben Kassai még egy tizenegyest befújt a Citynek, amikor az angol együttes már 3-0-ra vezetett. Bede Ferenc szerint ekkor jól döntött a magyar spori.
A 71. percben Silva vezette be a labdát a büntetőterületen belülre, amikor az oldalról kétlábbal becsúszó védőjátékos, annak ellenére, hogy közben a labdát is érinti, buktatta a Manchester City csapatkapitányát, ezért Kassai Viktor jogosan ítélt büntetőrúgást a hazai csapat javára

- értékelte a történteket az Origo szakértője.