Társoldalunk:

Álomgól vetett véget a DVTK nyeretlenségi sorozatának - videó

2018.11.10. 16:19

A labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának nyitómérkőzésén az utolsó előtti helyen álló DVTK hazai pályán 1-0-ra legyőzte a DVSC-t.

A találkozó esélyese a vendég debreceni csapat volt, amely öt mérkőzés óta nem talált legyőzőre az NB I-ben. Ellenben a diósgyőriek csak egy ponttal előzték meg az utolsó helyen álló Haladást, ráadásul augusztus 18-án tudtak legutóbb meccset nyerni, akkor pont a szombathelyi együttest győzték le.

Ahogy az várható volt, az első félidőben a vendégek domináltak. A korábbi válogatott Tőzsér Dániel és Könyves Norbert is több veszélyes lövéssel próbálkozott, azonban Antal Botond, a DVTK kapusa többször is védeni tudott.

A DVTK augusztus óta először nyert meccset az NB I-benForrás: MTI/Vajda János

A 38. percben nagy meglepetésre a hazaiak szereztek vezetést. A koszovói Florent Hasani kapott egy labdát 25 méterre a DVSC kapujától, majd egy befele cselt követően óriási gólt tekert a jobb felső sarokba.

A második félidőt ismét a DVSC kezdte jobban, az 56. percben Tőzsér Dániel próbálkozott távoli lövéssel, de a labda pár centivel elkerülte a jobb alsó sarkot. A 63. percben Tajti Mátyásának is megjött a lövőkedve, a 25 méteres kísérlete megpattant egy debreceni védőn, Nagy Sándor azonban bravúrral hárítani tudott. A 82. percben Tajti lezárhatta volna a mérkőzést. Az egykori Barcelona-játékos kapott remek kiugratást, 15 méterről a rövid felső sarkot vette célba, de nem találta el a kaput. Az utolsó tíz percben a DVSC a kapuja elé szögezte a DVTK-t, de egyenlíteni már nem tudott.

A miskolciak nyolc nyeretlen mérkőzés és sorozatban elszenvedett hat vereség után gyűjtötték be ismét a három pontot, augusztus közepe óta először nyertek meccset az NB I-ben, míg a hajdúságiaknak megszakadt a szeptember óta tartó veretlenségi szériája, öt veretlen bajnoki találkozó után kaptak ki.