Társoldalunk:

A MOL Vidi Euroliga-teljesítménye ezért is fantasztikus

2018.11.10. 12:14

A MOL Vidi négy forduló után hat ponttal továbbjutó helyen áll a labdarúgó Európa-liga L csoportjában. A nyáron a BL-selejtezőben három olyan csapatot vertek ki, amelyek szintén elérték az El-főtáblát. Két körrel a vége előtt mind a háromnál jobban áll a Vidi – ez is megmutatja, mennyire nagy dolog a fehérváriak eddigi produkciója.

Csak emlékeztetőül. A Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a luxemburgi Dudelange, a másodikban a bolgár Ludogorec, a harmadikban a svéd Malmö ellen ment tovább a Vidi. Ez a három együttes – a fehérvári csapattal egyetemben – ott van az Európa-liga főtábláján. 

Ami ennék örömtelibb, hogy a négy együttes összevetésében a MOL Vidi áll a legjobban. Nézzük, hogy miért.

Az A csoportban szerepel a bolgár sztárcsapat, a Bajnokok Ligáját is megjárt Ludogorec, amely négy forduló után 2 ponttal a harmadik. Ebben a négyesben van a német Leverkusen, a svájci FC Zürich és a ciprusi AEK Larnaka.

A bolgárok az első fordulóban hazai pályán 3-2-re kikaptak a Leverkusentől, majd a folytatásban Zürichben szenvedtek 1-0-s vereséget. Ők tehát úgy kezdtek, mint a Vidi, de nem úgy folytatták, mert a harmadik és a negyedik körben a ciprusi Larnaka ellen két döntetlent értek el (1-1, 0-0). Három gólt lőttek, ötöt kaptak.

Kovács István, Vidi FC (b) és Batista Pimenta Natanael, a PFK Ludogorec Razgrad játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágójánForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Már nem juthatnak tovább, mert a Zürich és a Leverkusen 9-9 ponttal áll, a 7 pontos hátrányt 2 kör alatt nem lehet behozni.

A Ludogorec tehát kiesett.

Szintén kiesett a főtábla csodacsapatának elkönyvelt luxemburgi Dudelange is, amely eddig négy vereséggel áll az F csoportban, amelyben az olasz Milan, a Real Betis és a görög Olimpiakosz található.A Dudelange összesen 1 gólt rúgott, 11-et kapott, a lufi tehát kidurrant a főtáblán.

Az I csoportban a Malmö eddig 5 pontot gyűjtött, itt a török Besiktas, a norvég Sarpsborg és a belga Genk játszik még. Ebben a csoportban semmi sem dőlt el. A belgák 7 ponttal vezetnek, a norvégok és a svédek 5-5, a Besiktas 4 ponttal áll. 

A Malmö egy 2-0-s genki verséggel nyitott, majd 2-0-ra verte otthon a Besiktast. (Ez azért komoly skalp.) Ezt követően jöttek a norvék Sarpsborg elleni meccsek, amelyek kétszer is 1-1-re végződtek. Ez összesen 5 pont.

MOL Vidi - Malmö meccs a BL-selejtezőben. Az El-ben nem találkoztak, de a Vidi náluk is jobban állFotó: Polyák Attila - Origo

A MOL Vidinek pedig 6 van, amivel mind a három volt riválisát jelenleg megelőzi. 

A végére egy csattanó: a 12 csoportban a következő sztárcsapatok, vagy nagy múltú, BL-t is megjárt együttesek vannak jelenleg a Vidi mögött, mind helyezésben, mind pontokban:

  • Ludogorec (bolgár)
  • Celtic (skót)
  • Bordeaux (francia)
  • Anderlecht (belga)
  • Olimpiakosz (görög)
  • Rangers (skót)
  • Marseille (francia) - 1 pontot szereztek
  • Besiktas (török)
  • PAOK (görög)

Szép munka, várjuk a folytatást a BATE ellen november 28-án.