Társoldalunk:

Amikor a Fulham elhitte, hogy vezet, már hátrányban volt

2018.11.11. 14:50

A Liverpool 2-0-ra nyert hazai pályán a Fulhammel szemben az angol labdarúgó Premier League 12. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén, míg a Chelsea hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Everton csapatával.

A hétközi BL-fiaskó miatt különösen fontos volt Jürgen Klopp együttesének, hogy győzelemmel feledtesse a Crvena Zvezda elleni 2-0-s idegenbeli kudarcot, ennek ellenére a találkozó első félidejében egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a Fulham az Anfiled Roadon, sőt, kis szerencsével akár a vezetést is megszerezhette volna. Bár a Poolnak is megvoltak a helyzetei, a 41. percben a vendégek bevették Alisson kapuját, Mitrovic találatát azonban les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

És amíg a londoni játékosok reklamáltak, a liverpooliak villámgyorsan támadásba lendültek és néhány másodpercen belül Szalah már ziccerbe is került, amit könyörtelenül kihasznált, előnybe juttatva ezzel csapatát.

A két eset között mindössze 14 másodperc telt el.

Fordulás után a Fulham nem tudott változtatni, a Liverpool pedig magához ragadta a kezdeményezést, és az 53. percben egy szépségdíjas Shaqiri-góllal megduplázta előnyét.

Győzelmével a Liverpool továbbra is tapad a Manchester Unitedot legyőző éllovas Cityre, a Fulham edzője, Slavisa Jokanovics alatt viszont egyre inkább inok a kispad, könnyen elképzelhető, hogy a válogatott szünet után már nem ő irányítja a londoni alakulatot.

A Chelsea hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Everton csapatával.

Maurizio Sarri együttese, amely veretlenségét így is megőrizte, legutóbb szeptember végén, a West Ham United otthonában maradt gólképtelen.

Premier League, 12. forduló:
Chelsea-Everton 0-0
FC Liverpool-Fulham 2-0 (1-0)