Társoldalunk:

Gulácsi Péter, a láthatatlan Bundesliga-sztár

2018.11.12. 20:34

Thomas Delaney, Jonas Hofmann, Alfred Finnbogason és Maximilian Eggestein mellett Gulácsi Péter neve is bekerült a bundesliga.com öt sztárja közé, akikről annak ellenére méltatlanul kevés szó esik, hogy a csapataik legjobbjai között vannak. 

Gulácsi Pétert megbecsülik NémetországbanForrás: Bundesliga.com

Ahogy a lap fogalmazott, a modern foci része, hogy egyes játékosok – általában a gólvágók – fürdőznek a reflektorfényben, míg mások csendben segítik a klubjukat a sikerekhez. A német élvonalbeli bajnokság a harmadához érkezett, így a bundesliga.com kiválasztott öt labdarúgót, akikről nem sok szó esik, mégis nagy szerepük van az együttesük jó szereplésében.

Ami Gulácsi Péter illeti, a magyar kapussal kapcsolatban kiemelték, hogy az egymást követő két 3-0-s sikerben (Hertha és Bayer Leverkusen) is nagy szerepet játszott, mivel a bravúrjaival nagy stabilitást ad a védelemnek. Hozzátették, hogy öt egymást követő Bundesliga-meccsen nem kapott gólt, arról nem is beszélve, hogy a Leipzig az eddigi 11 mérkőzésén mindössze kilenc alkalommal kellett a labdát kiszednie a kapuból. 

Gulácsi Péter kapuját mostanában lehetetlen bevenniForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

Hallottam, hogy a szurkolók a nevemet éneklik. Nagyon büszke vagyok rá" – mondta a 28 éves válogatott kapus, akiről a csapattársa, Yussuf Poulsen is kiváló véleménnyel van. „Gulácsi mindig ott van, ha szükség van rá. Igazi klasszis kapus."

Gulácsin kívül még a dortmundi Thomas Delaney, a Borussia Mönchengladbach játékosa, Jonas Hofmann, az augsburgi támadó, Alfred Finnbogason és a Werder Bremen labdarúgója, Maximilian Eggestein fért be a legjobbak közé.