Társoldalunk:

A horvátok visszavágtak a spanyoloknak a 6-0-ért

2018.11.15. 23:24

A horvát válogatott 3-2-re legyőzte a spanyol csapatot a Nemzetek Ligája A osztályának csütörtöki játéknapján.

A zágrábi összecsapás első félidejében nem született gól, majd a világbajnoki ezüstérmes házigazdák kétszer is vezetést szereztek, de a vendégek mindkétszer egyenlíteni tudtak. A horvátok a 93. percben lőtték a győztes találatot. A spanyolok két győzelem után két vereséggel zártak a 4. csoportban, így a vasárnapi Anglia-Horvátország találkozón dől el a csoportelsőség.

A 93. percben jött a horvátok győztes góljaForrás: AFP/-

Michy Batshuayi két góljával győzték le a belgák Brüsszelben Izlandot, utóbbi szerzett pont nélkül esett ki a B osztályba.

A B osztályban Ausztria otthon gól nélküli döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával, így utóbbi veretlenül zárt a 3. csoport élén, feljutott az A osztályba, míg a hazaiak pontszerzésével az északírek kiesése is biztossá vált.

A D osztály 1. csoportjában Georgia - amelynek feljutása a C osztályba már korábban biztossá vált - nem tudott nyerni Andorrában. A 2. csoportban vendégként győzött Fehéroroszország és Moldova, így Luxemburggal együtt matematikaimalg még három csapatnak maradt esélye a feljutásra a záróforduló előtt.