Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligája A-divíziójának 3. csoportjában Portugália gólnélküli döntetlenre végzett Olaszországban, ami azt jelenti, hogy biztosan megnyerte a csoportot és továbbjutott a playoffkörbe. A vendégek ezen a meccsen is pihentették Cristiano Ronaldót, de nélküle is elérték a céljukat.

A portugál válogatott a mérkőzés elejétől kezdve hihetetlenül passzívan játszott, hiszen a játékosok tökéletesen tisztában voltak azzal, hogy elég nekik a döntetlen a csoportgyőzelemhez. Az első félidőben szinte csak az ő térfelükön zajlott a játék, Rui Patricio kapusnak többször is akadt dolga, míg a túloldalon Donnarumma halálra unta volna magát, ha nem hozzák játékba a védők, amikor hátul passzolgattak. Immobile, Insigne és Bonucci is szerezhetett volna gólt az olaszoknak első játékrészben, de egyikük sem tudott élni a lehetőséggel.

A portugálok bunkerfocija megoldhatatlan feladat elé állította az olaszokat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Cezaro De Luca

A második félidőre agresszívabban jött ki a portugál válogatott, folyamatosan letámadott, de még mindig nem törekedett feltétlenül a gólszerzésre, miközben Roberto Mancini együttese egyre jobban fáradt. A csereként beállt Joao Mario annyira megijedt attól, hogy gólhelyzetben van, hogy ziccerben fölé lőtt, a 76. percig nem volt kaput eltaláló lövése a vendégeknek. Ekkora William Carvalho lőtt kapásból a tizenhatosról, Donnarumma nagyot védett. Az olaszok a meccs hajrájában is próbálkoztak becsülettel, a hosszabbításban Pellegrini szerezhette volna meg nekik a győzelmet, de a fejese pont Rui Patricio kezébe ment.

A portugálok célfutballja eredményes volt, az egy ponttal biztosan továbbmentek a playoffkörbe, az olaszoknak pedig véget ért a Nemzetek Ligája.

Ezzel kialakult a trió végeredménye a hátralevő Portugália-Lengyelország összecsapástól függetlenül. A portugálok megnyerték a csoportot, az olaszok végeztek a második helyen, a lengyelek pedig harmadik helyükkel leestek a B-divízióba.

Végeredmény, Nemzetek Ligája, A-divízió, 3. csoport:
Olaszország - Portugália 0-0

A csoport állása: 1. Portugália 7 pont/3 meccs (már továbbjutott), 2. Olaszország 5/4, 3. Lengyelország 1/3 (már kiesett).

Az este további két mérkőzésén Skócia 4-0-ra győzött Albániában a C-divízió 1. csoportjában, így az utolsó, Izrael elleni találkozó dönt a csoportgyőzelemről, míg az albánok kiestek. Ugyancsak a C-divízióban, a 4. csoportban Románia 3-0-ra nyert otthon a már biztos kieső Litvánia ellen. A románok csak abban az esetben juthatnak tovább, ha az utolsó fordulóban Szerbia nem győzi le a Litvánokat.