Társoldalunk:

Meccset nyert a világ leggyengébb futballcsapata

2018.11.19. 08:24

A világranglista utolsó, 211. helyén jegyzett Turks és Caicos-szigetek 3-2-re legyőzte a St. Vincent és Grenadines-szigetek csapatát a közép-amerikai régió (CONCACAF) Nemzetek Ligája-sorozatában.

A világranglistán a 175. helyen álló St. Vincent végig futott az eredmény után, a hazai csapat már 2-0-ra is vezetett, igaz, a győzelmet csak a 89. percben tudta megszerezni. Felhívnánk a figyelmet az eredmény alakulására a videó bal felső sarkában.

A Turks és Caicos-szigetek csapata jó ideje szerénykedik a rangsor utolsó helyén, pedig összességében nem észveszejtően rossz a mérlegük, csak nagyon kevés mérkőzést játszanak. A karibi üdülőparadicsom válogatottja 1999-ben a Bahamák elleni 0-3-mal szállt be a világfutball körforgásába, és mindjárt a második meccsén döntetlent ért el az Amerikai Virgin-szigetek ellen, majd a St. Kitts és Nevistől elszenvedett két kiadós vereség (0-8, 0-6) után 5-0-ra verte a Bahama-szigetek U21-es válogatottját.

A tétmérkőzésen aratott első sikerre 2007-ig kellett várni, ekkor a Karibi Kupában 2-0-ra verték a Cayman-szigeteket, de ez még csak a tizedik mérkőzése volt a csapatnak. Amelyik meccsek híján a világranglistapontokat sem tudja gyűjteni, hiszen majd' húsz évvel az első hivatalos találkozó után a St.Vincent elleni győzelem (ötödik a sorban egyébként) mindössze a csapat 24. mérkőzése volt.