Vágólapra másolva!
Nem mindenki gondolkodik úgy a fociról, mint Pep Guardiola, a Manchester City jelenlegi vezetőedzője.

A német válogatott története során először nem jutott tovább a csoportjából a nyári világbajnokságon, ráadásul a júniusi, svédek elleni győzelem óta nem nyert tétmérkőzést, és a Nemzetek Ligája A diviziójából is kiesett.

Guardiola 2013 és 2016 között dolgozott Németországban Forrás: AFP/Oli Scarff

Hans-Peter Briegel, korábbi német válogatott játékos úgy véli, hogy a német foci válsága mögött a 2013 és 2016 között a Bayern Münchennél dolgozó Pep Guardiola áll. „Ez az egész az ő hibája. Ő hitegetett minket azzal, hogy a győzelemhez elég, ha 75 százalékban birtokolod a labdát. Ez nem igaz. A futballban az eredmény számít, nem a játék irányítása. A labdabirtoklás önmagában nem elég a győzelemhez, ezt a franciák vb-győzelme bebizonyította."

Van igazság abban, amit Briegel mond, ugyanakkor az is igaz, hogy a németek 2014-es vb-győzelme egybeesett Guardiola müncheni időszakával.

A németek hétfőn este Hollandiával játszanak Nemzetek Ligája-mérkőzést, amelynek csak a hollandok szempontjából van tétje, ugyanis ha nem kapnak ki, megelőzik a franciákat, és bejutnak a torna döntőjébe. A németek már biztosan kiestek a B divizióba.