A német válogatott meg akarja nyerni a 2020-as Eb-t

német fociválogatott
V.l.n.r. Toni KROOS (GER), Ilkay GUENDOGAN (G_ndogan, GER), Joshua KIMMICH (GER), Leon GORETZKA (GER), goalwart Kevin TRAPP (GER), Jerome BOATENG (GER), Teampraesentation, Line up, Zeremonie, Pr_sentation, Praesentation, ganze Figur, Querformat, Fussball Laenderspiel, Freundschaftsspiel, Germany (GER) - Brasilien (BRA) 0:1, am 27.03.2018 in Berlin/ Germany. |usage worldwide
Vágólapra másolva!
A csapat újraépítése után meg akarja nyerni a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot Jerome Boateng, a német válogatott védője.

A 30 éves futballista a Sport Bild szerdai lapszámában arról beszélt, hogy a következő két évben az az egyetlen céljuk, hogy újjáalakítsák a Nationaelfet.

- nyilatkozta Boateng, hozzátéve, hogy ha egy újonnan beépített játékos jobban teljesít nála, akkor ő nem fog panaszkodni azért, mert esetleg kevesebbet szerepel a csapatban.
A Bayern München védője azt mondta, jól jött neki a pihenő, amelyet Joachim Löw szövetségi kapitánytól kapott. Boateng kihagyta múlt csütörtökön az oroszok ellen 3-0-ra megnyert barátságos mérkőzést, valamint a hollandok elleni 2-2-es döntetlennel zárult hétfő esti Nemzetek Ligája-találkozót is.

Kroos, Gündogan, Kimmich, Goretzka, Trapp, Boateng: közülük vajon ki fér be az újjáépülő német válogatottba? Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A ghánai származású futballista 2009 októbere óta 76-szor szerepelt a német válogatottban, meghatározó tagja volt a 2014-ben világbajnok csapatnak, s most kijelentette, "soha" nem gondolt még a visszavonulásra.

- mondta Boateng. "Ezért játszhatok évek óta a válogatottban és a Bayernben: kiegyensúlyozott voltam és nagyon kevés olyan szakasz volt a pályafutásom során, amikor nem ment annyira jól a játék."
A német válogatott a Nemzet Ligája A osztályából kiesett, miután harmadik lett a hollandok és a világbajnok franciák mögött az 1. csoportban.