Társoldalunk:

A német válogatott meg akarja nyerni a 2020-as Eb-t

2018.11.21. 14:38

A csapat újraépítése után meg akarja nyerni a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot Jerome Boateng, a német válogatott védője.

A 30 éves futballista a Sport Bild szerdai lapszámában arról beszélt, hogy a következő két évben az az egyetlen céljuk, hogy újjáalakítsák a Nationaelfet.
Mindenki tudja, hogy változások vannak a válogatottunk életében, játéklehetőséget kapnak fiatalabb futballisták, akár az én posztomon is - nyilatkozta Boateng, hozzátéve, hogy ha egy újonnan beépített játékos jobban teljesít nála, akkor ő nem fog panaszkodni azért, mert esetleg kevesebbet szerepel a csapatban.
A Bayern München védője azt mondta, jól jött neki a pihenő, amelyet Joachim Löw szövetségi kapitánytól kapott. Boateng kihagyta múlt csütörtökön az oroszok ellen 3-0-ra megnyert barátságos mérkőzést, valamint a hollandok elleni 2-2-es döntetlennel zárult hétfő esti Nemzetek Ligája-találkozót is.

Kroos, Gündogan, Kimmich, Goretzka, Trapp, Boateng: közülük vajon ki fér be az újjáépülő német válogatottba?Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A ghánai származású futballista 2009 októbere óta 76-szor szerepelt a német válogatottban, meghatározó tagja volt a 2014-ben világbajnok csapatnak, s most kijelentette, "soha" nem gondolt még a visszavonulásra.
Kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtani, fiatal játékosként egy-két jól sikerült meccs után még nem gondolhatja az ember, hogy kirobbanthatatlan a posztjáról - mondta Boateng. "Ezért játszhatok évek óta a válogatottban és a Bayernben: kiegyensúlyozott voltam és nagyon kevés olyan szakasz volt a pályafutásom során, amikor nem ment annyira jól a játék."
A német válogatott a Nemzet Ligája A osztályából kiesett, miután harmadik lett a hollandok és a világbajnok franciák mögött az 1. csoportban.