Társoldalunk:

Minél hamarabb bevezetnék a BL-ben a videobírót

2018.11.21. 10:50

Már a tavaszi idényben, a korábban bejelentett időpontot fél évvel megelőzve használhatják a videobírós (VAR) rendszert a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Erről Aleksander Ceferin, az európai szövetség (UEFA) szlovén elnöke nyilatkozott egy brüsszeli sajtótájékoztatón. Hozzátette: a szervezet végrehajtó bizottsága december elején, dublini ülésén foglalkozik az üggyel.
Ceferin "nagyon jónak" nevezte Roberto Rosettit, az UEFA játékvezetői testületének vezetőjét és csapatát. Hangsúlyozta: a testülettől jövő héten várja a jelentést, hogy mikor kerülhet sor a VAR bevezetésére a BL-ben, legkésőbb a következő szezon kezdetéig.

Akár már tavasszal jöhet a BL-ben is a VARForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

Az európai klubok szövetségének (ECA) vezérigazgatója, Andrea Agnelli hozzátette: a "legkésőbb" azt jelenti, hogy megvan a lehetőségük a korábbi alkalmazásra is.
Az UEFA szeptember végén döntött arról, hogy a következő idényben a selejtező negyedik, utolsó fordulójától - a playoff körtől - alkalmazzák majd a VAR-t. A 2018/19-es BL-idény egyeneses kieséses tavaszi szakasza február 12-én kezdődik.