Társoldalunk:

Remekelt az amerikaiak magyar származású kapusa az olaszok ellen - videó

2018.11.21. 08:36

Kedden este az olasz fociválogatott barátságos mérkőzésen 1-0-ra legyőzte az Egyesült Államok csapatát a belgiumi Genk városában. Az USA kapuját a magyar származású Ethan Horváth védte, aki egyértelműen csapata legjobbja volt.

A 23 éves coloradói születésű Horváth számára nem volt ismeretlen a terep, hiszen a belga bajnokságban, a Brugge csapatában véd. Csapattársai viszont annyira megilletődve játszottak, mintha életükben először léptek volna pályára Európában (ami nem igaz, több légiós is szerepelt a csapatban).

Az első félidőben az olaszok teljesen beszorították az amerikaiakat, szinte csak Horváth ért a labdához. A labdabirtoklás 74-26 volt az európai válogatott javára, de a tengerentúli szakértők szerint ez sokkal rosszabbul festett.

A  második félidőben folytatódott a Horváth-show, az olasz csatárok nem találtak rajta fogást, több ziccert is hárított, de a 94. percben már ő sem tudott segíteni, Matteo Politano egy szép összjáték végén megnyerte a meccset Olaszországnak. Horváth pedig ezzel a teljesítménnyel alighanem évekre elfoglalta az amerikai válogatott kapuját, amely egyébként új csapatkapitányt avatott. A Dortmund 20 éves támadója, Christian Pulisic először viselhette azt a bizonyos karszalagot, amivel ő lett az USA történetének legfiatalabb kapitánya.

A mérkőzés összefoglalója: