Visszatér az írek kispadjára a vb-nyolcaddöntős csodakapitány

WC2002-MATCH36 GOALKEEPER Square Horizontal EMBRACE BACK VIEW WORLD CUP MATCH TRAINER WINNER FOOTBALL JOY BUST
Mick McCarthy tizenhat év után ismét az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz
Vágólapra másolva!
Mick McCarthy tizenhat év után ismét az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz, közölte az ír közszolgálati televízió (RTE).

Az RTE azzal egészítette ki információját, hogy az 59 éves szakember a hét végén Dublinba érkezik, majd tárgyal az ír szövetség (FAI) vezetőivel szerződésének részleteiről.

McCarthy 1996 és 2002 között irányította az ír válogatottat, amellyel a dél-koreai, japán közös rendezésű világbajnokságon bejutott a nyolcaddöntőbe, és ott csak büntetőpárbajban maradt alul a spanyolokkal szemben.

Mick McCarthy tizenhat év után ismét az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz Forrás: AFP/Rabih Mogrhabi

A szakember - akinek első csapata a Millwall volt - 2002 novemberében lemondott szövetségi kapitányi posztjáról, azt követően klubcsapatoknál, a Sunderlandnél, a Wolverhampton Wanderersnél, valamint legutóbb az Ipswich Townnál dolgozott, utóbbitól hat év után áprilisban távozott.

Az ír válogatott eddigi szövetségi kapitánya, Martin O'Neill - és segítője, Roy Keane - azt követően mondott le, hogy a nemzeti együttes nagyon gyengén teljesített, és hétfőn 0-0-s dániai döntetlennel zárta a Nemzetek Ligája csoportküzdelmeit. Az NL B osztályából így győzelem nélkül esett ki a válogatott. Az ír szövetség szerdán jelentette be a csapatot öt éven át irányító edzőpáros távozását.