Egy Twitter-üzenet mentheti meg Puskás és Kubala egykori klubját

Barcelona v Celta de Vigo - La Liga NurPhoto Sports News General News Action Sport FOOTBALL MATCH GAME TEAM Urbanandsport FCB FC Barcelona Real Murcia CF Copa del Rey
Stanislav Lobotka and Leo Messi during the Copa del Rey match between FC Barcelona v Real Murcia CF,i n Barcelona, on November 29, 2017. Photo: Joan Valls/Urbanandsport/Nurphoto -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az előző idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutó AS Roma angol nyelvű közösségi oldalának köszönhetően már több tízezer euró gyűlt össze a Real Murcia részvényakciójának keretében, ami kihúzhatja a gödörből a nagy bajban lévő spanyol klubot.

Az AS Roma angol nyelvű Twitter-csatornája a futballbarátok egyik kedvenc közösségi médiuma, és ez nemzetiségtől, illetve klubszimpátiától függetlenül kijelenthető. Az oldal kezelője, azaz adminja néhány héttel ezelőtt elindított egy sorozatot, a "nap csapata" néven, melynek keretében a világ különböző pontjain megbúvó, többnyire apró, de valamilyen okból érdekes csapatokat állít reflektorfénybe. És miután az oldalnak 366 ezer követője van, viszonylag könnyen találnak nyitott fülekre a kezdeményezések.

November 20-án a Real Murcia volt a nap csapata, megspékelve az üzenettel, miszerint a klub kritikus helyzetben van, elkél nekik a segítség:

A fennállása során összesen 18 idényt az élvonalban eltöltő csapat éppen részvénykibocsátással próbál előteremteni egy kis pénzt, de talán ők lepődtek meg a legjobban, hogy két nappal később már 600 AS Roma-szurkoló volt a klub részvényese, akik összesen 10 ezer eurót tettek le az asztalra.

Azonban még rajtuk is túltettek a lelkes britek, akik összesen 264 ezer euróért vettek részvényt, amivel valószínűleg megmentették a klubot, amelyiknek 1975-ben Puskás Ferenc, az 1986-87-es idényben pedig Kubala László volt az edzője.