Társoldalunk:

A sereghajtó megtréfálta a Juventus legnagyobb riválisát

2018.11.25. 17:01

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 13. fordulójának vasárnapi összecsapásán a Napoli hatalmas meglepetésre nem bírt hazai pályán a sereghajtó Chievo együttesével (0-0). A Nagy Ádám nélkül felálló Bologna ugyancsak gólnélküli döntetlent játszott a Fiorentinával, az Empoli-Atalanta összecsapás 3-2-re végződött, míg a Parma tovább menetel, ezúttal a Sassuolo ellen nyert.

A Juventust tisztes távolságból üldöző Napoli hiába birtokolta többet a labdát, és próbálkozott 13 alkalommal is kapura lövéssel, nem tudta bevenni a Chievo hálóját, így hatalmas meglepetésre csak egy pontot gyűjtött.

A Napoli szenvedett a Chievo ellenForrás: AFP/Carlo Hermann

Nagy Ádám végig a Bologna kispadján ült, a csapata hátul nélküle is stabil volt, de mivel nem tudott betalálni a Fiorentina ellen, így meg kellett elégednie a döntetlennel, amellyel kieső helyre sodródott a hazai együttes. A firenzei együttes sorozatban az ötödik döntetlenjét játszotta, a Bologna legutóbbi öt fordulóban negyedszer szerzett egy pontot.

Nem a Napoli botlása volt az egyetlen meglepetés, az Empoli kétgólos hátrányból fordított az Atalanta ellen, a győztes gólt Matias Silvestre szerezte a 91. percben az ekkor már emberhátrányban játszó riválisa ellen.

A Parma 2-1-re nyert otthon a Sassuolo ellen. A 20 pontos Parma a legutóbbi tíz Serie A-s idényében csak egyszer, a 2009/10-es szezonban tudott ennél több (23) pontot szerezni 13 forduló alatt.

Serie A, 13. forduló:
Parma-Sassuolo 2-1 (2-1)
Bologna-Fiorentina 0-0
Empoli-Atalanta 3-2 (1-2)
Napoli-Chievo 0-0