Váratlan helyszínen rendezhetik a Libertadores Kupa visszavágóját

fbl BOCA JUNIORS RIVER PLATE Horizontal FOOTBALL MATCH FINAL
Boca Juniors' Dario Benedetto (R) celebrates after scoring the team's second goal against River Plate during their first leg match of the all-Argentine Copa Libertadores final, at La Bombonera stadium in Buenos Aires, on November 11, 2018. (Photo by Alejandro PAGNI / AFP)
Vágólapra másolva!
Genova városa felajánlotta, hogy megrendezi a labdarúgó Libertadores Kupa szombaton, majd vasárnap is elhalasztott fináléjának második mérkőzését.

A városvezetés hivatalos közleményben jelentette be, hogy ötletükről levelet írtak a két ősi argentin rivális, a River Plate és a Boca Juniors vezetőségének. A felajánlás oka, hogy a két csapatot genovai kivándorlók alapították a 20. század elején. "Szeretnénk egyesíteni a két klubot liguriai gyökereivel. Nagyon büszkék lennénk arra, ha egy ilyen rangos eseményen láthatnánk vendégül a két együttest" - fogalmazott Stefano Anzalone, a város sportigazgatója.

A két rivális csapat összecsapását azért kellett elhalasztani, mert a vendég Boca-futballisták közül többen is megsérültek azt követően, hogy a rivális drukkerei betörték buszuk ablakait, ráadásul a közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, aminek belégzését követően több futballista is rosszul lett.
Többek között a Boca csapatkapitánya, Pablo Perez is kórházba került, a karja és a szeme sérült meg.
A Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) arról számolt be, hogy a találkozó új időpontjáról a két klub és a szervezet közösen dönt kedden.

A legrangosabb dél-amerikai kupasorozat argentin szuperdöntőjének első mérkőzését két hete rendezték a Boca otthonában, akkor 2-2-es döntetlen született.
A Boca a hetedik, a River a negyedik végső diadalára hajt.