Az UEFA elnöke ezerrel fúrja a labdarúgó Szuperligát

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL FINAL CHAMPIONS LEAGUE TROPHY BUST HEADSHOT
UEFA president Aleksander Ceferin (L) gives the trophy to Real Madrid captain Sergio Ramos (R) after Real Madrid won the UEFA Champions League final football match between Juventus and Real Madrid at The Principality Stadium in Cardiff, south Wales, on June 3, 2017. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az UEFA szlovén elnöke, Aleksander Ceferin élesen kikelt a nagy európai topcsapatok Szuperliga-ötlete ellen. A sportvezető a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

"A Szuperliga a futball halálát jelentené. Kizárná a kisebb csapatokat a versenyből, tönkretenné az álmaikat. Ha nem lehet bejutni a nagyok közé, ha nem élhet tovább ez az álom, a futballnak vége.

- dörögte Ceferin.

A hosszú interjúban elhangzott néhány egyéb érdekes kijelentés.

  • A Bajnokok Ligája és az Európa Liga mellett létrehozandó új európai kupasorozat főtáblája 32 csapatot számlál majd.
  • Ceferin kételkedik abban, hogy a regionális ligák valaha is elindulnak, vagy megvalósulnak.
  • A mérkőzések manipulálása a futballban olyan, mint a rák. Minden eszközzel küzdenek ellene, azonban az UEFA nem hatóság, nem tartóztathat le embereket.
  • A fiatalok egyáltalán nem néznek tévét, mindent (a meccseket is) a telefonjaikon követnek, de a közvetítési jogok ennek ellenére sem csökkennek majd.

A magyarországi futballfejlesztésekről Ceferin így beszélt: "Az infrastrukturális fejlesztések lenyűgözőek, a kormány rengeteget segít. Számomra az infrastruktúra az első lépcső, utána jöhet a siker, de nem egyik napról a másikra. Nincs olyan, hogy felépítesz egy stadiont, és a következő években már világbajnok vagy Európa-bajnok leszel.

(Forrás)