Argentínán kívül rendezik a Libertadores Kupa visszavágóját

Horizontal HIGH ANGLE STADIUM GENERAL VIEW AMBIANCE-SPORT SPORTS FAN STAND ILLUSTRATION LATIN AMERICA SMOKE FLARE
View of "El Monumental" stadium in Buenos Aires on October 19, 2008, before the start of Argentina's first division football match between River Plate and Boca Juniors. Boca won 1-0. AFP PHOTO / POOL / MAXI FAILLA (Photo by Maxi Failla / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Argentínán kívül rendezik meg a labdarúgó Libertadores Kupa szombaton, majd vasárnap is elhalasztott fináléjának második mérkőzését a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) keddi bejelentése szerint.

A találkozót jövő hétvégén - szombaton vagy vasárnap - játsszák, s azért nem Argentínában, mert ott a CONMEBOL szerint "nem adottak a feltételek".

Paraguay, Brazília, az Egyesült Államok és Olaszország ajánlotta fel, hogy otthont ad a két argentin ősi rivális, a River Plate és a Boca Juniors visszavágójának. A mérkőzést azért kellett elhalasztani, mert a vendég Boca-futballisták közül többen is megsérültek azt követően, hogy a rivális drukkerei betörték buszuk ablakait, ráadásul a közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, aminek belégzését követően több futballista is rosszul lett. Többek között a Boca csapatkapitánya, Pablo Perez is kórházba került, a karja és a szeme sérült meg.

A legrangosabb dél-amerikai kupasorozat argentin szuperdöntőjének első felvonását két hete rendezték a Boca otthonában, akkor 2-2-es döntetlen született. A Boca hetedik, a River negyedik végső diadalára hajt.