Francia lett a legjobb futball szövetségi kapitány és a legjobb edző is

fbl TOPSHOTS Horizontal BUST HEADSHOT FOOTBALL SMILING
Former French football player Zinedine Zidane smiles on June 11, 2018 in Saint Denis, suburban Paris, as he attends an event marking the 20th anniversary of France's 1998 World Cup victory. (Photo by Eric FEFERBERG / AFP)
Vágólapra másolva!
Didier Deschamps-ot, a világbajnok francia válogatott szakvezetőjét választották a legjobb szövetségi kapitánynak, míg a klubedzők között honfitársa, a Real Madriddal sorozatban három Bajnokok Ligáját nyert, azóta már távozott Zinedine Zidane lett az első a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

A válogatottakat irányító szakemberekre vonatkozó szavazáson - amelyben 90 ország szakértői vettek részt - a nyári oroszországi világbajnokságon ezüstérmes horvát csapat szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic végzett a második, míg a bronzérmes belga együttest vezető spanyol Roberto Martinez a harmadik helyen.

Luka Modric, a FIFA Év játékosa, Didier Deschamps, az Év edzője és Marta, az Év női játékosa - Modric és Deschamps az IFFHS-nél is nyert Forrás: AFP/Ben Stansall

Deschamps Aimé Jacquet (1998), Roger Lemerre (2000) és Jacques Santini (2003) után a negyedik francia, aki kiérdemelte az elismerést.

Amit Zidane a Real Madriddal elért, az idén mindent vitt Forrás: AFP/Eric Feferberg

A játékosként aranylabdás Zidane sorozatban másodszor lett a legjobb klubedző, mögötte a BL-döntőben vesztes Liverpoolt irányító német Jürgen Klopp zárt másodikként, míg a harmadik az angol bajnok Manchester City trénere, a spanyol Josep Guardiola lett.