Társoldalunk:

Francia lett a legjobb futball szövetségi kapitány és a legjobb edző is

2018.11.30. 10:15

Didier Deschamps-ot, a világbajnok francia válogatott szakvezetőjét választották a legjobb szövetségi kapitánynak, míg a klubedzők között honfitársa, a Real Madriddal sorozatban három Bajnokok Ligáját nyert, azóta már távozott Zinedine Zidane lett az első a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

A válogatottakat irányító szakemberekre vonatkozó szavazáson - amelyben 90 ország szakértői vettek részt - a nyári oroszországi világbajnokságon ezüstérmes horvát csapat szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic végzett a második, míg a bronzérmes belga együttest vezető spanyol Roberto Martinez a harmadik helyen.

Luka Modric, a FIFA Év játékosa, Didier Deschamps, az Év edzője és Marta, az Év női játékosa - Modric és Deschamps az IFFHS-nél is nyertForrás: AFP/Ben Stansall

Deschamps Aimé Jacquet (1998), Roger Lemerre (2000) és Jacques Santini (2003) után a negyedik francia, aki kiérdemelte az elismerést.

Amit Zidane a Real Madriddal elért, az idén mindent vittForrás: AFP/Eric Feferberg

A játékosként aranylabdás Zidane sorozatban másodszor lett a legjobb klubedző, mögötte a BL-döntőben vesztes Liverpoolt irányító német Jürgen Klopp zárt másodikként, míg a harmadik az angol bajnok Manchester City trénere, a spanyol Josep Guardiola lett.