Társoldalunk:

Labdaszedőből az NB I ifjonca

2018.11.30. 07:51

A magyar élvonal legfiatalabb focistája lett a diósgyőri Tóth Borisz, aki 16 évesen és 140 naposan lépett pályára az MTK ellen. Debütálóként pizzára kell meghívnia társait – írja a Borsonline.

Végigjárta a ranglétrát, mielőtt bemutatkozott az NB I-ben a fiatal játékos, hiszen idén a Diósgyőr U17-es, U19-es és NB III-as csapatában is játszott. Sőt a mostani idény elején még labdaszedő volt az élvonalbeli meccseken.

Tavasszal többször, de még a szeptemberi Paks elleni bajnokin is a labdát szedtem a mostani csapattársaimnak – mesélte a Borsnak Tóth Borisz, aki besegített, mivel a fiatalabb focisták éppen tornán voltak, holott előtte egyszer már nevezték NB I-es bajnokira.

Tóth Borisz izgatottan lépett pályáraForrás: DVTK

A fiatal középpályás az MTK elleni 3-2-re megnyert meccsen, a 88. percben debütált. „Vártam már, hogy végre bemutatkozzak. Amikor 3-0-ra vezettünk, bíztam benne, hogy lehetőséget kapok. Amikor Fernando Fernández vezetőedző odahívott magához, izgultam, de ahogy felmentem a pályára, ez elszállt” – emlékszik vissza a fiatal sportoló. Elmondta, debütálóként pizzával kell majd meglepnie a többieket, aminek hamarosan eleget tesz.

A DVTK ifjoncánál az utóbbi tíz évben csak a Puskás Akadémiában focizó Kiss Tamás mutatkozott be fiatalabban, 16 évesen és 16 naposan 2016-ban még a Haladásban.

További részletek a Bors cikkében.