U21-es futball Eb-t rendez Magyarország

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik (piros mezben) a Németország-Magyarország U21-es barátságos mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Az UEFA végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy Magyarország és Szlovénia rendezheti közösen a 2021-es U21-es Európa-bajnokságot. Hazánk tehát a 2019-es női BL-döntő, majd a 2020-as férfi Európa-bajnokság után 2021-ben is kontinentális döntőnek ad otthont.

A döntésben érintettként nem vehetett részt dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, aki elmondta: „A fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország alkalmassá vált arra, hogy rendszeres házigazdája legyen a legjelentősebb nemzetközi futballeseményeknek.

A 2021 júniusában sorra kerülő korosztályos Eb-t hat helyszínen rendezik, 12 csapat részvételével, a tervek szerint Székesfehérvárott, Szombathelyen és Budapesten, illetve Celjében, Ljubljanában és Mariborban.

A magyar és a szlovén válogatott rendezőként automatikusan ott lesz a tornán,

korosztályos válogatottunk tehát nem vesz részt a jövő ősszel induló Eb-selejtező sorozatban, az Európa-bajnokságig kizárólag felkészülési mérkőzéseken lép pályára.

A 2021-es Eb nyitómérkőzését Ljubljanában, a torna döntőjét Magyarországon rendezik. Az Európa-bajnokság csoportküzdelmei három darab négycsapatos csoportban zajlanak, a csoportgyőztesek és a legjobb második helyezett jut be a torna elődöntőjébe. Az Eb-sorozatban az 1998. január 1. után született játékosok vehetnek részt.

Forrás: MLSZ