Vágólapra másolva!
2018-ban Luka Modricnak ítélték oda a France Football Aranylabdáját, megelőzve Cristiano Ronaldót és Antonie Griezmannt. Utóbbi korábban is bőszen kampányolt maga mellett, nem csoda hát, hogy rendkívül csalódottan vette tudomásul a végeredményt.

Griezmann az Atlético Madriddal megnyerte az Európa-ligát és az európai Szuperkupát, a francia válogatottal pedig világbajnoki címet ünnepelhetett 2018-ban, nem lett volna ördögtől való, ha neki ítélik oda az Aranylabdát. A 27 éves támadó nem rejtette véka alá az érzéseit a gála után:

„Megnyertem az Európa-ligát és a Szuperkupát, világbajnok lettem, úgy érzem, remek évet zártam 2018-ban. Ezek után természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy nem én kaptam a díjat, de az biztos, hogy ez egy remek este volt, ahol a győzteseket méltó módon megünnepeltük.”

A jövőbe tekintve azonban optimista a csatár:

„Kétszer végeztem a dobogón, szóval szerintem jó úton járok. Ha továbbra is ugyanilyen keményen dolgozom, akkor egyszer én is megnyerhetem.”

A monológ végén azért odaszúrt egyet a győztesnek is:

– utalt arra Griezmann, hogy a világbajnoki döntőben Franciaország éppen a Modric vezette horvát válogatott ellen nyert 4-2-re.