Társoldalunk:

Délelőtt 11 órai meccs is lesz a 2022-es focivébén

2018.12.05. 12:23

Magyar idő szerint már délelőtt is rendezhetnek mérkőzéseket a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon, írja a Fox News.

Az amerikai híroldal értesülései szerint a négy év múlva, november-decemberben sorra kerülő tornán a csoportmérkőzések során lesznek olyan napok, amikor négy időpontban is láthatunk majd mérkőzéseket. Ezek szerint délelőtt 11-kor, majd 14, 17 és 20 órakor is lesz találkozó – előbbi időpont, különösen munkanapon, nem tűnik túl barátságosnak.

„Jelenlegi terveink szerint naponta három meccs lesz, de ha az időjárás megengedi, akkor négyet is meg tudunk rendezni, amiben segíthet, hogy minden stadion légkondicionált lesz” – mondta el Nasszer al-Kater, a szervezőbizottság egyik munkatársa.

A vb legnagyobb stadionja, a Khalifa StadionForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Edith Geuppert

A mérkőzések sűrítésére azért van szükség, mert a téli időpont miatt a szokásos 32 nap helyett csak 28 napos lesz a torna. Ha pedig a FIFA rábólint, hogy már Katarban is 32 helyett 48 csapat szerepeljen, az további sűrítésekhez vezethet. 

A szervezők ígérete szerint 2019 végére a tervezett nyolc stadionból négy – a legnagyobb Khalifa Stadion, az al-Wakrah, a beduin sátorra emlékeztető al-Bayt és az al-Rayyan – el fog készülni.