A harmadik számú európai kupába száműzhetik a magyar csapatokat

MOL VIDI - PAOK Groupama Arena BL
A MOL Vidi játékosai ünneplik a PAOK felett aratott bravúrgyőzelmet
Vágólapra másolva!
Előfordulhat, hogy az eddiginél kedvezőtlenebb feltételek mellett szerepelhetnek a magyar klubcsapatok a nemzetközi porondon. 

Az új kupasorozat, az egyelőre Európa-liga 2 munkanéven futó kiírás 2021-es bevezetésétől kezdve csak a magyar bajnok indulhat a két eddigi kupában, azaz a Bajnokok Ligája, illetve az Európa-liga selejtezőjében. Az ezüst- és bronzérmesek, valamint a kupagyőztes az eddigi Európa-liga-indulás helyett csak a harmadik számú sorozatban szerepelhet – mondta el az Echo TV reggeli műsorában Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója, aki maga is részt vett a kupasorozatok átalakításának kidolgozásában, de véleménye szerint végül nem a legoptimálisabb megoldást választották.

Jelenleg a Bajnokok Ligájában 32, míg az Európa-ligában 48 csapat szerepelhet, az új sorozat bevezetését követően viszont mindhárom kupában 32 csapat versenyezhet majd. Bár a létszám bővül, úgy tűnik, hogy a magyar csapatok mégis kevésbé előnyös helyzetből indulhatnak majd harcba.

"Azt már lehet tudni, hogy például a magyar ezüstérmes és magyar bronzérmes, illetve a kupagyőztes már eleve ebbe a versenysorozatba (azaz az El-2-be - a szerk.) tud menni, a bajnok tud menni a Champions League-be és onnan az Európa-ligába, majd esetleg az Európa-liga 2-be – mondta el az Echo TV-nek Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.