Vágólapra másolva!
A brazil Edson Arantes do Nascimento, ismertebb nevén Pelé a napokban meglepő kijelentéssel sokkolta a focivilágot. A háromszoros világbajnok úgy gondolja, hogy ő és az argentin Diego Maradona is sokkal jobb futballista volt, mint az FC Barcelona ötszörös aranylabdása, Lionel Messi.

A Fekete Gyöngyszem 21 éves profi pályafutása alatt végig kimagasló teljesítményt nyújtott. 1363 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 1281 gólt szerzett. A brazil válogatottal 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnokságot nyert, ezzel ő az egyetlen háromszoros vb-győztes focista.

Nem csoda, hogy sokan őt tartják minden idők legjobb futballistájának, hiszen hiába van Lionel Messinek öt Aranylabdája, a világbajnokságokon sosem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

Lionel Messi és Pelé a 2012-es Aranylabda-gálán Forrás: AFP/FRANCK FIFE/Franck Fife

A 78 éves brazil is előrébb helyezi magát a Barca klasszisával való összevetésben.

– nyilatkozta Pelé a Folha de Sao Paulónak, aki az argentin Diego Maradonát is Messi elé sorolta.

„Meglátásom szerint Maradona a labdarúgás valaha élt egyik legnagyobb alakja. Ha engem kérdeznek, ő jobb volt Messinél. Sokkal jobb.

De Franz Beckenbauer és Johan Cruyff egyaránt zseniális volt" - tette hozzá a brazil futball-legenda, aki Lionel Messit egydimenziós játékosnak nevezte.

Pelé kijelentése után a Bleacher Report Football azonnal közzétett egy képmontázst, amelyen látható, hogy Lionel Messi igenis tudja használni a fejét és a jobb lábát is.

Erre minden bizonnyal a Manchester United-szurkolók is emlékeznek, ugyanis a 2009-es római Bajnokok Ligája-döntőben Messi fejjel vette be Edwin Van der Sar kapuját.