Társoldalunk:

Pelé beleszállt Messibe, magát és Maradonát is jobbnak tartja

2018.12.07. 09:05

A brazil Edson Arantes do Nascimento, ismertebb nevén Pelé a napokban meglepő kijelentéssel sokkolta a focivilágot. A háromszoros világbajnok úgy gondolja, hogy ő és az argentin Diego Maradona is sokkal jobb futballista volt, mint az FC Barcelona ötszörös aranylabdása, Lionel Messi.

A Fekete Gyöngyszem 21 éves profi pályafutása alatt végig kimagasló teljesítményt nyújtott. 1363 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 1281 gólt szerzett. A brazil válogatottal 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnokságot nyert, ezzel ő az egyetlen háromszoros vb-győztes focista.

Nem csoda, hogy sokan őt tartják minden idők legjobb futballistájának, hiszen hiába van Lionel Messinek öt Aranylabdája, a világbajnokságokon sosem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

Lionel Messi és Pelé a 2012-es Aranylabda-gálánForrás: AFP/FRANCK FIFE/Franck Fife

A 78 éves brazil is előrébb helyezi magát a Barca klasszisával való összevetésben.

Hogy hasonlíthatunk össze egy olyan játékost, aki jól fejelt, jobbal és ballal egyaránt remekül lőtt, és egy olyat, aki csak az egyik lábát használja, és nincs fejjátéka? Én mindkét lábbal jól rúgtam és sok gólt fejeltem" – nyilatkozta Pelé a Folha de Sao Paulónak, aki az argentin Diego Maradonát is Messi elé sorolta.

„Meglátásom szerint Maradona a labdarúgás valaha élt egyik legnagyobb alakja. Ha engem kérdeznek, ő jobb volt Messinél. Sokkal jobb. De Franz Beckenbauer és Johan Cruyff egyaránt zseniális volt" - tette hozzá a brazil futball-legenda, aki Lionel Messit egydimenziós játékosnak nevezte.

Pelé kijelentése után a Bleacher Report Football azonnal közzétett egy képmontázst, amelyen látható, hogy Lionel Messi igenis tudja használni a fejét és a jobb lábát is.

Erre minden bizonnyal a Manchester United-szurkolók is emlékeznek, ugyanis a 2009-es római Bajnokok Ligája-döntőben Messi fejjel vette be Edwin Van der Sar kapuját.