Társoldalunk:

Régi fényében tündökölt a Manchester United

2018.12.08. 18:07

Az angol Premier League 16. fordulójának szombat délutáni meccsén a hazai pályán idén csak szenvedő Manchester United ezúttal könnyedén győzött a kiesés ellen menekülő Fulham ellen. Az Arsenal Lucas Torreira 83. percben lőtt góljával a vártnál nehezebben fektette két vállra a Huddersfieldet, nyert a Cardiff, a Burnley és a West Ham is.

José Mourinho együttese Ashley Young szépségdíjas találatával került előnybe, majd Mata és Lukaku volt eredményes, így a szünetre gyakorlatilag lerendezte a lényegi kérdéseket az MU. Bár Kamara büntetőből a 67. percben viszahozta a Fulham reményeit, Anguissa néhány minutummal később begyűjtötte második sárga lapját, emberhátrányban pedig esélye sem volt Claudio Ranieri csapatának. A végeredményt Marcus Rashford állította be, 4-1-re 

Az Arsenal Lucas Torreira akrobatikus mozdulata után szerzett találatával nyert a Huddersfield ellen, minden sorozatot figyelembe véve 21 mérkőzés óta veretlenek, ez 2007 óta a leghosszabb ilyen szériájuk.

Vereséggel mutatkozott be a Southampton kispadján az osztrák Ralph Hasenhüttl: csapata a Cardiff City otthonában maradt alul.

Premier League, 16. forduló:
Manchester United-Fulham 4-1 (3-0)
Arsenal-Huddersfield 1-0 (0-0)
Cardiff City-Southampton 1-0 (0-0)
Burnley-Brighton 1-0 (1-0)
West Ham United-Crystal Palace 3-2 (0-1)
Bournemouth-FC Liverpool 0-4 (0-1)