Társoldalunk:

Bede Ferenc: Egy büntető és egy piros lap is elmaradt a Camp Nouban

2018.12.11. 23:23

Habár nyolc mérkőzést játszottak ma is a Bajnokok Ligájában, melyek közül több is a továbbjutásról volt hivatott dönteni, az Origo szakértője, Bede Ferenc csupán két vitatható jelenetet tudott kiemelni, azaz elmondhatjuk, hogy sportszerű kedden vagyunk túl. A két esetben viszont egyaránt tévedett a játékvezető, szerencséjükre azonban a hibájuk nem befolyásolta a továbbjutás kérdését.

Bede FerencForrás: Origo

A nagy téttel bíró találkozók sorában kapott helyet az FC Barcelona–Tottenham Hotspur mérkőzés, ahol a vendégek úgy léptek pályára, hogy amennyiben legalább annyi pontot szereznek, mint az Inter, akkor folytathatják tavasszal a legjobb 16 között. A katalánok hosszú ideig vezettek, és, amíg a 84. percben ki nem egyenlítettek a londoniak, úgy tűnhetett, hogy sorsdöntő lesz, ami az 51. percben történt. 

„A Barcelona–Tottenham mérkőzés 51. percében nyilvánvaló gólhelyzetben a büntetőterületen belül kilépő Harry Kane-t a kapura lövés pillanatában a hazaiak védője, Lenglet hátulról látványosan, nyújtott karral meglöki.”

Harry Kane a földön, Lenglet pedig játssza az ártatlantForrás: AFP/Josep Lago

„Valószínűleg a szerb játékvezető kis kontaktusnak értékelte az esetet, és nem ítélt büntetőt. Véleményem szerint a hazai védőjátékos karmozdulata szabálytalan volt, amivel kibillentette a vendégcsatárt az egyensúlyából, amiért büntetőt kellett volna ítélni, és mivel nem volt esélye a labda megjátszására, ki kellett volna állítani a barcelonai játékost.

Kisebb volt a tét Isztambulban, ahol a hazai Galatasaray már csak az Európa-ligás folytatásért küzdött, míg a vendég Porto már a csoportgyőztesek kényelmes páholyából ereszkedett le a Türk Telekom Stadion gyepére. Ennek ellenére egészen kínos volt, hogy Kulbakov játékvezető a 42. percben büntetőt ítélt a vendégeknek ezért: 

„A mérkőzés 40. percében 1-0-s Porto-vezetésnél Hernáni a hazai büntetőterületen belül eltolja Mariano mellett a labdát, majd elesik. A közelben helyezkedő játékvezető határozottan büntetőrúgást Ítélt. Az élő képen is kicsit furcsának tűnt a vendégjátékos mozdulatsora, azonban a visszajátszáson látszik, hogy a szerelni akaró védő lendülő lába nem buktatja a Porto játékosát, így helytelen ítélet született a büntető megadásával” – mondta el az Origónak Bede Ferenc.