Társoldalunk:

Ribéry is szedheti a sátorfáját a szezon végén

2018.12.11. 18:09

Arjen Robben után nagy valószínűséggel a Bayern München utóbbi évtized másik meghatározó játékosa is elhagyja a német rekordbajnokot.

Hasan Salihamidzic, a bajor csapat klubigazgatójának szavait idézi az ESPN, aki így foglalta össze az Ulin Hoeness elnökkel folytatott beszélgetését. 

"Az elnök úr beszélt Ribéry távozásáról, és ez minden valószínűség szerint meg is fog történni. A jövő év a változások éve lesz" – mondta a bosnyák klubvezető, hozzátéve, roppant elégedett Ribéry idei szezonban mutatott teljesítményével, és bízik benne, hogy a francia szélső tartani tudja a jó formáját.

Franck Ribéry és a Bayern München nem maradtak egymás adósaiForrás: AFP/Christof Stache

A 35 éves Ribéry 2007-ben az Olympique Marseille-től szerződött Münchenbe, ahol két évvel később csatlakozott hozzá a távozását a múlt héten bejelentő Arjen Robben, akivel félelmetes szélső párost alkottak. 

Ribéry 406 tétmérkőzésen 119 gólt szerzett a Bayern színeiben, amellyel - kisebb sikerek mellett - nyolc bajnoki címet és öt Német Kupát nyert. Legsikeresebb szezonja a 2012-13-as volt, amikor a bajnokság és a kupa mellé begyűjtötték a Bajnokok Ligája-, az európai Szuperkupa- és a klubvilágbajnoki trófeát is.