Társoldalunk:

Montenegróba utazik a magyar fociválogatott

2018.12.13. 18:41

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 5-én Podgoricában a montenegrói csapattal játszik barátságos mérkőzést.

Mivel a nemzeti együttes a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének december 2-i sorsolásán ötcsapatos csoportba került, a kijelölt tíz játéknap közül kettőn nem lép pályára: a szeptemberi és a novemberi dupla fordulóban csak egy Eb-selejtezőt játszik.
A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint "így ezekben a hónapokban felkészülési mérkőzéseket is játszik Marco Rossi együttese", az első ellenfelet pedig megtalálta Montenegró révén.
"A montenegróiak elleni mérkőzés előtt már az Eb-selejtező sorozat felénél járunk majd, addigra jobban látjuk a helyzetünket a csoportunkban - mondta az mlsz.hu-n az olasz szakvezető.
"Nagy kísérletezést nem tervezünk a podgoricai mérkőzésre, amely azonban kitűnő lehetőség lesz arra, hogy még jobban felkészüljünk a szlovákok elleni, budapesti meccsre" - tette hozzá.

Szalai Ádámék Montenegróba utaznak szeptemberbenFotó: Polyák Attila - Origo

A szakember kifejtette, kevés idő van a közös gyakorlásra, ebből a szempontból nagy segítség lesz a most lekötött összecsapás, mivel így a válogatott tét nélkül tud olyan mérkőzést játszani, amelyen gyakorolhatja a taktikát.
A montenegrói válogatott erős csapat, előttünk áll a világranglistán, és olyan klasszisokkal rendelkezik, mint a Monacóban futballozó Sztevan Jovetics, az Atlético Madridban szereplő Sztefan Szavics, vagy a Laziót erősítő Adam Marusics. A novemberi felkészülési mérkőzés ellenfelének megtalálásán is dolgozunk, jövő év elején várhatóan teljes lesz a programunk - mondta Rossi.

A magyarok eddig kétszer barátságos mérkőzésen játszottak Montenegró válogatottjával: 2007 márciusában a házigazdák történetének első válogatott meccsén, Podgoricában 2-1-es hazai siker, majd 2008 augusztusában a budapesti "visszavágón" 3-3-as döntetlen született.
A montenegróiak jelenleg 44. helyen, hét pozícióval a magyarok előtt állnak a világranglistán.