Vágólapra másolva!
A MOL Vidi 2-2-s döntetlent játszott az angol Chelsea ellen az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában. A bravúros eredményt sajnos keserédessé teszi az, hogy a csoport másik meccsén a BATE 3-1-re győzött a PAOK Szaloniki otthonában, így a magyar bajnok kiesett. Az eseményeket az érintettek is vegyes érzésekkel értékelték.

A fantasztikus gólt szerző Loic Nego a remek gólja ellenére sem volt boldog:

"Számomra ez a döntetlen nem fantasztikus, hanem jó. A győzelem az lett volna. Ma fizettük meg a BATE elleni vereség árát, és ilyen a labdarúgás, mert továbbjuthattunk volna.

Örülök a gólomnak, de a legfontosabb a csapat, az nem számít, ki talált be.

Most rajtam volt a sor, holnap már máson lesz. Megköszönöm az összes csapattársamnak, nem csak Milanovnak, hiszen nagyon sokat küzdöttünk, hogy eljussunk idáig, és szerintem mindenki büszke lehet ránk."

A Vidi kapusa, Kovácsik Ádám a két szabadrúgásról is beszélt:

Az első szabadrúgásnál talán hamarabb is elindulhattam volna, de akkor lehet, hogy Willian visszarúgja a helyemre, ami a kapus oldala. A másodiknál pedig nincs miről beszélni, az Giroud extrán lőtte, hiába beszéltük meg Fiola Attilával, hogy fusson oda, szóval gyakorlatilag bármit csinálhattam volna, nem érem el."

Kovácsik Ádám (balra) számára hatalmas élmény volt a Chelsea ellen pályára lépni Fotó: Polyák Attila - Origo

A csapatkapitány Juhász Roland szerint bizonyította a Vidi, hogy helye van az európai kupasorozatokban:

"Örülök, hogy megélhettem ezt a sorozatot a Vidivel a pályán. Az első meccset leszámítva helyt állt a csapat, amiatt van egy kis hiányérzetem.

De mindkét PAOK és Chelsea elleni mérkőzésen bizonyítottuk, hogy okkal voltunk itt az Európa-ligában.

Félidőben tudtuk a másik meccs eredményét, de próbáltunk nem arra koncentrálni, persze picit engem is meglepett, reméltük, hogy a PAOK ennél komolyabban veszi. Viszonylag kevés játékossal játszottuk végig ezt az őszt, és bár van még egy meccsünk vasárnap, mindenképpen jól helyt álltunk ősszel. Jó a hangulat az öltözőben és a pályán is, a szervezettségünkön is látszik, hogy ez már egy összeszokott csapat. Tavasszal már csak két sorozatra kell koncentrálnunk, reméljük, sikerül az előzőhöz hasonlóan eredményes szezont zárnunk."

Marko Nikolics vezetőedző is büszke a csapatára:

"Jó meccset játszottunk, büszke vagyok a fiúkra. Nyerhettünk volna egy nagy csapat ellen, bátrak voltunk, nem tiszteltük őket túlzottan. Szépen zártuk a csoportkört, de sajnos ez most nem volt elég a továbbjutáshoz.

Sok emlékezetes pillanatunk volt az elmúlt öt hónapban, 14 európai meccsünk volt idén, nem tudok kiemelni egyet. Szeretném, hogy a mentalitásunk megmaradjon. Erős csoportban voltunk, jó eredmény a 7 pont, mi szereztünk egyedül pontot a Chelsea ellen.

De mostantól már vasárnapra kell koncentrálnunk, energizálnunk kell magunkat, de persze ezt nem könnyű háromnaponta újra összehozni."

A Chelsea világbajnok támadójának, Olivier Giroud-nak nagyon tetszett honfitársa gólja:

A pálya miatt kicsit küzdöttünk azzal, hogy összerakjuk a játékunkat, nem tudtuk rendesen járatni a labdát. Voltak gondjaink, de végül még nyerhettünk is volna. Viszont a Vidi is veszélyes volt végig, úgyhogy szerintem igazságos a döntetlen.