Olyan rossz volt a holland edző, hogy visszahívták, akit kirúgtak miatta

Anderlecht v Fenerbahce: UEFA Europa League Fenerbahce Brussels EUROPA LEAGUE Belgium Anderlecht
BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 25: Head coach of Fenerbahce Phillip Cocu is seen during the UEFA Europa League Group D soccer match between Anderlecht and Fenerbahce at Constant Van den Stock Stadium in Brussels, Belgium on October 25, 2018. Dursun Aydemir / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A török labdarúgó-bajnokságban és az Európa-ligában szereplő Fenerbahce menesztette a vezetőedzői posztról a júniusban kinevezett holland Phillip Cocut, és visszahívta a csapatot korábban már irányító Ersun Yanalt.

Az isztambuli klub pénteken jelentette be, hogy másfél évre szóló szerződést kötött Yanallal, akinek vezetésével a 2013/2014-es szezonban török bajnok lett a Fenerbahce.

Cocunek az eredménytelenség miatt kellett távoznia, Törökország egyik leghíresebb és legsikeresebb futballcsapata ugyanis messze elmarad az idény előtt megfogalmazott elvárásoktól.

Phillip Cocu már nem ül a Fener kispadján Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

A Fenerbahce jelenleg a kiesést jelentő 17. helyen áll a 18 csapatos török Szuper Ligában, miután 15 mérkőzésen csupán 14 pontot szerzett. Az együttes az Európa-ligában ugyanakkor a legjobb 32 közé jutott, mivel második helyen végzett a D csoportban.

Cocu menesztése után egyébként a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Erwin Koeman irányította a csapatot, akik kilenc mérkőzésén három-három győzelmet, vereséget és döntetlent könyvelhetett el.