Társoldalunk:

Ezért nem fogadta el Isco a Real Madrid kapitányi karszalagját

2018.12.14. 11:14

A Bajnokok Ligájában rendezett Real Madrid–CSZKA Moszkva mérkőzésen a hazaiak játékosa Isco nem fogadta el Marcelótól a csapatkapitányi karszalagot a brazil lecserélését követően. Az összeesküvés-elméletek híveinek azonban csalódniuk kell.

Real Madrid-drukkerek milliói riadhattak fel az apátiából a CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 74. percében, amikor a kispad felé induló Marcelo átadta volna a csapatkapitányi karszalagot Iscónak, a spanyol válogatott középpályás azonban nem kívánt élni a megbízatással. Történt mindez 3-0-s orosz vezetésnél, nem sokkal azután, hogy Isco összeszólalkozott az egyik kapu mögötti szektort megtöltő hazai ultrákkal.

A karszalag elutasításának azonban semmi köze ehhez – ezt nyilván a történelmi zakó fölött érzett érthető elkeseredettség táplálta –, ahogy ahhoz sem, hogy egyre hangosabbak azok a hírek, hogy a Chelsea éppen Iscót szemelte ki, mint az Eden Hazard-üzletbe bevonható játékost (a százmillió eurós pénzmozgáson túl, persze).

„Csak annyit mondott, hogy Carvajalnak adjam a karszalagot, azt nem tudom, hogy mi volt ennek az oka” – mondta Marcelo a lefújás után. Az említett Dani Carvajal a madridi klub tévéjének viszont elárulta, hogy mi is történt a pályán.

Nem az, aminek látszik:

„Büszke vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy felhúzhattam a karszalagot – idézi Carvajalt a madridi AS című lap. – Szeretném megköszönni Iscónak, hogy átadta a lehetőséget, hiszen az övé lett volna a jog, hogy átvegye a karszalagot, mert pár nappal hamarabb írt alá a klubhoz, mint én. A Melilla elleni kupameccsen ő volt a kapitány, és azt mondta, hogy legközelebb, ha lehetősége lesz rá, akkor át fogja adni a karszalagot nekem. Hálás vagyok érte, mert ez egy nagyon szép gesztus volt. Marcelo nem tudott erről, ezért történt az, ami.”