Társoldalunk:

Ha Beckham hívná, elgondolkozna a magyar válogatott csatár

2018.12.14. 15:25

Sallói Dániel, a magyar válogatott csatára remek szezont zárt klubjában, az amerikai profi ligában szereplő (MLS) szereplő Sporting Kansas Cityben, házi gólkirály és a bajnoki elődöntőig jutott. Az idei eredményekről és jövőbeni terveiből egykori klubja, az UTE akadémistái előtt beszélt.

"Nagyon jó érzés visszajönni Újpestre, és nagyon nagy dolog, hogy azok a gyerekek, akiknek a helyükön voltam anno, kérdezgetnek tőlem, és képeket kérnek, ez számomra egy nagyon komoly elismerés" – mesélte a Sport24-nek a 22 éves Sallói.

Ami a mögötte hagyott szezont illeti, kiemelte a liga legnagyobb sztárja elleni mérkőzést. "Kiemelném, hogy Ibrahimovic ellen tudtam játszani, a másik, hogy házi gólkirály tudtam lenni, a harmadik legjelentősebb emlék pedig, ahogyan továbbjutottunk a Salt Lake ellen: berúgtam a gólt, lefújták a meccset – egy különleges pillanat volt, ahogyan a stadion felrobbant szinte."

A sok pozitív emlék mellé mindössze egyetlen negatív társult csak, az elvesztett bajnoki elődöntő. "A döntőig még duzzogtam egy kicsit, és amikor néztem az összefoglalót, azon gondolkoztam, hogy nekünk kellett volna ott lennünk. De most már túlvagyok rajta, ez van, jövőre meg kell nyerni!

Sallói Dániel tehát a következő szezont is Amerikában és Kansasben képzeli el, sőt az azutánit is, hiszen 2020-ban bővítik a ligát, és jön David Beckham csapata, az Inter Miami.

"Nagyon várom már, nagyon komoly a csapat, amelyik érkezik, kíváncsi leszek, hogyan alakítja majd David Beckham, de eddig úgy néz ki, hogy a legprofibb klub lesz. Kíváncsi vagyok, milyen sztárjátékos jön, mert biztos, hogy hozni fog egy nagyon nagy nevet, vagy többet."

S ha az egyik nagy név a Sallói lesz? Akkor el kell gondolkoznom.