Társoldalunk:

Döntött az MLSZ: zárt kapus lesz az Újpest-Fradi derbi

2018.12.18. 16:36

Egy zárt kapus mérkőzésre és egymillió forintra büntette az Újpest FC-t kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

A klubot a címvédő MOL Vidi FC december 8-i újpesti vendégjátéka miatt szankcionálták a "rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolói részéről obszcén kifejezések bekiabálásáért, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért és nézőtéri rendbontásért, valamint másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért, amely másodszor fordult elő a bajnokságban" - áll az MLSZ honlapján olvasható indoklásban.  

Davide Lanzafame öröme, miután gólt szerzett az Újpest ellenFotó: Csudai Sándor - Origo

Február 2-án, az OTP Bank Liga 19. fordulójában az Újpest Debrecenbe látogat, majd egy héttel később a Ferencvárost fogadja a Szusza Ferenc Stadionban. Az MLSZ döntésének értelmében a Fradi elleni derbit zárt kapuk mögött fogják megrendezni.

A Debreceni VSC-t a Budapest Honvéd elleni, hazai mérkőzésen "szurkolói által elkövetett, másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok skandálása miatt" két szektor bezárására kötelezte a bizottság.

Csertői Aurélt, a Paks vezetőedzőjét egy bajnoki mérkőzéstől tiltották el.

A fegyelmi bizottság elnöke előzetes vizsgálatot rendelt el a Diósgyőr-Kisvárda mérkőzésen Vernes Richárd (Diósgyőr), a MOL Vidi-Ferencváros mérkőzésen pedig Pátkai Máté és Vinícius Paulo (Vidi FC), valamint Leandro de Almeida (FTC) által elkövetett szabálytalanságok kapcsán.