Társoldalunk:

Bombameglepetés: a River Plate nem jutott döntőbe a klub-vb-n - videó

2018.12.18. 20:44

Meglepetésre az otthon játszó egyesült arab emírségekbeli al-Ain jutott be elsőként a labdarúgó-klubvilágbajnokság döntőjébe, mivel kedden 2-2-es eredményt követően tizenegyespárbajban felülmúlta a River Plate-et.

A hazai csapat szerzett gyorsan vezetést a 3. percben Marcus Berg jóvoltából, de alig telt el negyedóra és már az argentinoknál volt az előny Rafael Borre duplázásával. Az első félidő hajrájában gólt szerzett az al-Ain, videózás után azonban Gianluca Rocchi játékvezető les miatt kirúgást ítélt.

A brazil Caio pontos lövésével az 51. percben mégis összejött az egyenlítés. Azután a River Plate megint fokozta a tempót, és a 69. percben tizenegyeshez jutott, melyet azonban Gonzalo Martinez kihagyott, a felső lécre bombázta a labdát.

A River Plate nem jutott be a klubvilágbajnokság döntőjébeForrás: AFP/Giuseppe Cacace

A folytatásban is az argentin csapat játszott fölényben, de sem a rendes játékidő további részében, sem a hosszabbításban nem tudott változtatni az eredményen.

A tizenegyeseknél a hazaiak öt rúgója nem hibázott, a River Plate ötödik próbálkozója, Enzo Perez viszont igen.

Az al-Ain ellenfele a döntőben a legutóbbi két kiírás győztese, a Real Madrid vagy a japán Kashima Antlers lesz. A második elődöntőt szerdán rendezik.

Eredmény, elődöntő:
al-Ain (egyesült arab emírségekbeli)-River Plate (argentin) 2-2 (1-2, 2-2, 2-2) - tizenegyesekkel 5-4