Vágólapra másolva!
José Mourinho nem hajlandó részleteket elárulni arról, milyen körülmények között kellett távoznia a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

„Érkezésem napjától nagyon büszkén viseltem a Manchester United címerét, és úgy vélem, ezt a szurkolók is felismerték. Ahogyan a korábbi klubjaim esetében, itt is csodálatos emberekkel dolgozhattam, közülük néhánnyal életre szóló barátságot kötöttem” - írta szerdán a közösségi oldalán a portugál szakvezető.

Hangsúlyozta, minden alkalommal, amikor egy fejezet lezárul a szakmai pályafutásában, a legmélyebb tiszteletet mutatja a klub iránt, és

semmiféle észrevételt, megjegyzést nem tesz azokról, akik a munkatársai voltak.

Jose Mourinho nem akar beszélni a távozása részleteiről Forrás: NurPhoto/Jose Miguel Fernandez/NurPhoto/Jose Miguel Fernandez

„Remélem, ezt a média is tiszteletben tartja, és

- mondta.

A klub kedden közölte, hogy megköszönte a 2016 májusában kinevezett Mourinho munkáját. Az FC Portóval és az Internazionaléval is Bajnokok Ligája-győztes edző idén januárban 2020-ig hosszabbította meg manchesteri szerződését. A csapat az irányításával Európa-ligát, angol Ligakupát és angol szuperkupát is nyert, jelenleg, 17 forduló után azonban csak a hatodik helyen áll a Premier League-ben, ez az elmúlt 28 idény legrosszabb bajnoki rajtja. Utódja a szezon végéig a klub korábbi kiváló játékosa, a norvég Ole Gunnar Solskjaer lett.

A portugál szakvezető a Sky Sports televíziónak úgy fogalmazott,

van jövője a Manchester United nélkül, és a klubnak is van jövője nélküle.

Nyilatkozatában szintén utalt rá, hogy gyakran kritizálja azokat a kollégáit, akik menesztésük esetén a nyilvánosság előtt beszélnek arról, mi történt és kiket hibáztatnak.