Megvertek egy játékvezetőt, sztrájkolnak a görög futballbírók

Csúnyán ellátták a görög játékvezető baját
Vágólapra másolva!
Határozatlan időre sztrájkot hirdettek a görög futballbírók, miután egyik társukat, Tanasszisz Ciloszt szerda reggel munkába menet megtámadta négy, maszkot viselő személy.

A görög játékvezetők testülete nyilatkozatában - amelyet eljuttatott a sportág helyi szövetségének és a médiának - felháborodását fejezte ki. Hozzátették: a sztrájkban részt vesznek az élvonalban foglalkoztatott bírókollégák is.

Csúnyán ellátták a görög játékvezető baját Forrás: --

Az eset Larisszában, a civil foglalkozását tekintve mérnök, amúgy pedig FIFA-kerettag Cilosz lakhelye előtt történt reggel kilenckor. A fej- és lábsérüléssel kórházba szállított, majd egy napig ott is tartott játékvezetőhöz szomszédja hívta ki a mentőt, aki szemtanúja volt az esetnek.

A görög topcsapatok elítélték a támadást.

A helyi élvonal (Szuperliga) idei utolsó, 15. fordulóját a hét végén rendeznék meg, majd a téli szünet után január 12-én folytatódik a pontvadászat.

Görögországban - különösen a nagycsapatok rangadóin - jellemző a szurkolói erőszak, amely miatt már többször felfüggesztették a bajnoki küzdelmeket, legutóbb idén márciusban. A Sport-FM görög rádióállomás arról számolt be, hogy 2009 óta a mostani már a 27. támadás volt az országban, ami játékvezető ellen irányult.