Társoldalunk:

Hiába a gólfesztivál, a Tottenham edzője még mindig nem hisz a csapatában

2018.12.24. 13:04

Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur vezetőedzője szerint az angol labdarúgó-bajnokság továbbra is kétesélyes, a tabella harmadik helyén álló csapata nem tartozik a favoritok közé.

Az argentin szakember annak ellenére nem sorolja együttesét az aranyérem várományosai közé, hogy vasárnap lehengerlő játékkal, 6-2-re győzött az Everton vendégeként, és a 18. forduló után a címvédőként második helyen álló Manchester Citytől két, a listavezető Liverpooltól hat pont választja el.
Még mindig úgy gondolom, hogy a Liverpool, valamint a Manchester City van igazából versenyben, és favoritja a bajnoki címnek. Mi is ott vagyunk persze, de így van ezzel a Chelsea, az Arsenal és a Manchester United is- mondta Pochettino. Hozzátette: még mindig "hosszú út áll" előttük, hogy az igazi esélyesek közé tartozzanak. Az Everton ellen nyújtott játékuk megfelelő alap lehet ehhez, de még így is sokat kell fejlődniük.

Pochettino a remekül sikerült december ellenére sem akarja magát elbízniForrás: AFP/Adrian Dennis

"Most valóban közel vagyunk a bajnokság két nagy favoritjához, de óvatosnak kell maradnunk, és lépésről lépésre haladnunk" - nyilatkozta az argentin edző. Kiemelte: négy sorozatban érdekeltek még - a bajnokság mellett a két hazai kupasorozatban, valamint a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ahol a Borussia Dortmunddal találkoznak -, ami nehéz kihívás számukra, de megpróbálnak mindenhol a legjobban szerepelni.Harry Kane, a Tottenham csapatkapitánya azt mondta: valóban eredményes a decemberük - legutóbbi hat tétmeccsükön nem kaptak ki, ezekből ötöt megnyertek -, és bízik benne, hogy hasonlóan jól alakulnak majd a dolgaik januárban és a februárban is.
"Aztán április környékén meglátjuk, hol tartunk" - nyilatkozta a csatár.