Guardiola szerint két-három csapat is jobb náluk

Horizontal FOOTBALL
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures on the touchline during the English League Cup quarter-final football match between Leicester City and Manchester City at King Power Stadium in Leicester, central England on December 18, 2018. (Photo by Lindsey PARNABY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Pep Guardiola vezetőedző szerint dinamikusabb játékra van szüksége a Manchester Citynek, amely legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített az angol bajnokságban.

"Meg kell próbálnunk dinamikusabbá tenni a játékunkat, hogy ismét győzzünk. Képesek vagyunk rá, de nekem is el kell gondolkodnom, mire van szüksége a csapatnak, miben tudok segíteni. Ezzel foglalkozom a következő napokban, mert a jó eredmények csodákra képesek" - nyilatkozta a katalán tréner.

A címvédő december elején, a 15. fordulót követően még a tabella élén állt, két ponttal megelőzve a Liverpoolt, azóta viszont csak az Evertont győzte le, a Chelsea-től, a Crystal Palace-tól és a Leicester Citytől is kikapott, így 19 kör után hatpontos hátránnyal már csak harmadik.

Guardiola szerint két-három csapat is jobb náluk Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Guardiola hozzátette, el kell fogadniuk, hogy a Liverpool és a Tottenham Hotspur jelenleg jobb formában van náluk, ennek ellenére továbbra is úgy véli, hogy remek csapata van, amelyet kivételes játékosok alkotnak. "Az igazság az, hogy két-három csapat jobb, mint mi. Ennek ellenére nem arról beszélünk, hogy utolérhetjük, vagy megelőzhetjük-e a Liverpoolt, hanem arról, hogy nyerjük meg a következő meccsünket. Csak saját magunkkal foglalkozunk, és azzal, hogyan tudunk javulni" - nyilatkozta.

A Reuters hírügynökség elemzése szerint a Manchester City váratlan gyengélkedésének oka egyrészt a combsérüléssel bajlódó brazil védekező középpályás, Fernandinho hiánya, másrészt az, hogy a spanyol David Silva - ugyancsak combsérülés miatt - négy mérkőzést kihagyott, és csak szerdán tért vissza. Előbbi a védekezés stabilitásáért, utóbbi pedig a gyors ellentámadások hatékonyságáért, vagyis éppen a Guardiola által említett dinamikáért felel a csapatban.