Társoldalunk:

Egy év kihagyás után talán visszatérhet a Liverpool angol válogatott középpályása

2018.12.28. 22:11

Alex Oxlade-Chamberlain, a Liverpool FC és az angol válogatott labdarúgója tavasszal visszatérhet a pályára súlyos térdsérülését követően.

"Nincs rajta nyomás, de úgy tűnik, február végén vagy március elején ismét teljes értékű edzésmunkát végezhet, és reméljük, még ebben az idényben visszatérhet a pályára" - mondta a klub pénteki sajtótájékoztatóján Jürgen Klopp vezetőedző.

A 25 éves középpályás áprilisban az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén sérült meg súlyosan, amikor egy szerelési kísérletnél balszerencsésen ütközött Alekszandar Kolarovval.

Az esetnél az angol futballista térde hátrafeszült, majd láthatóan komoly fájdalmakkal küzdött, és a hosszú percekig tartó ápolás után hordágyon vitték el a pálya mellől. Nyolc nappal később megoperálták a keresztszalagját, majd Klopp július közepén azt nyilatkozta, hogy szinte biztosan ki kell hagynia az egész idényt.

A német edző most elárulta, Oxlade-Chamberlain már elkezdhette a futóedzéseket, és az első jelek szerint jól reagált a sérült térde.

A listavezető, és a Premier League mezőnyében egyedüliként veretlen Liverpool szombaton éppen Oxlade-Chamberlain korábbi klubját, az Arsenalt fogadja.